Μενού
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Εκτροχιασμένα τρένα στα Τέμπη μετά τη μοιραία σύγκρουση | EUROKINISSI / MOTION TEAM - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
  • Α-
  • Α+

Σε μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει οι συγγενείς του μηχανοδηγού του Intercity που ενεπλάκη στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών τον Φεβρουάριο του 2023, υποστηρίζουν ότι το τρένο είχε σταματήσει για 11 λεπτά λίγο πριν τη σφοδρή σύγκρουση που κόστισε τη ζωή σε 57 άτομα. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (4/5) επισημαίνουν ότι στο εν λόγω διάστημα υπήρξε επικοινωνία του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη, όμως, αυτοί οι διάλογοι έχουν εξαφανιστεί.

Το ίδιο δε έχουν καταθέσει σε μήνυσή τους που υπέβαλαν τον Μάρτιο του 2023 και δύο επιβάτες της αμαξοστοιχίας, κάνοντας λόγο για στάση 11 λεπτών και αλλοίωση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

«Το τρένο έφυγε από τον σταθμό και συνέχισε την πορεία του για λίγα λεπτά, οπότε και σταμάτησε στη μέση του πουθενά για περίπου 10 λεπτά και μας έκανε ενημέρωση ένας υπάλληλος από το μεγάφωνο για το χρονοδιάγραμμα της κάθε επόμενης στάσης και την άφιξη στον τελικό προορισμό, τη Θεσσαλονίκη», κατέθεσε ο ένας επιβάτης του Intercity.

Από πλευράς του ο δεύτερος επιβάτης επιβεβαίωσε την πρώτη μαρτυρία, τονίζοντας ότι «μετά τη Λάρισα το τρένο έκανε ακόμα μία στάση - όχι σε σταθμό - και όταν ξεκίνησε, έκαναν ανακοίνωση με τις ώρες άφιξης σε κάθε επόμενο σταθμό».

«Να βρεθεί το 11λεπτο που λείπει από τις δικογραφίες»

Μιλώντας αποκλειστικά στο Open η κόρη του μηχανοδηγού επεσήμανε: 

«Ήμασταν από την αρχή σίγουροι ότι ο μπαμπάς μας έπραξε ως όφειλε, δηλαδή ότι σταμάτησε η αμαξοστοιχία για να πάρει επιβεβαίωση από τον σταθμάρχη, κάτι που πλέον αποδεικνύεται μέσω της δικογραφίας. Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί που έχει πάει αυτό το 11λεπτο που λείπει από τις δικογραφίες».

Το ίδιο υποστηρίζουν άλλοι δύο επιβάτες σε δεύτερη μήνυση που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε: «Είναι εκείνο το χρονικό σημείο όπου έχουμε αποδείξεις ότι σταμάτησε η αμαξοστοιχία, το οποίο ταυτίζεται με μία περίεργη ανεξήγητη σιωπή στα ηχητικά 11 λεπτών».

Στις παραπάνω μαρτυρίες στηρίχθηκε η μήνυση της οικογένειας του μηχανοδηγού για αλλοίωση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων. Μάλιστα, αναφέρουν πως λίγο πριν τη σύγκρουση ο μηχανοδηγός κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και ακινητοποίησε την αμαξοστοιχία στη μέση του πουθενά για να λάβει νέες οδηγίες από τον σταθμάρχη, αλλά - όπως καταγγέλλουν - η εν λόγω συνομιλία έχει εξαφανιστεί.

«Είναι πολύ δύσκολο για μας, δεύτερο Πάσχα χωρίς εκείνον. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν γιορτές χωρίς τον μπαμπά μου στο τραπέζι. Όσοι προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του, δεν υπολόγισαν ότι θα βρουν απέναντί τους τις κόρες του», καταλήγει η μία από τις τρεις κόρες του μηχανοδηγού στο Open. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA