Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου επίσημου μνημείου στη μνήμη των θυμάτων στην Καισαριανή.
Πρόκειται για τέσσερις μαρμάρινες πλάκες, στις οποίες αναγράφονται τα 57 ονόματα των ανθρώπων που χάθηκαν μαζί με την ηλικία τους, ενώ έχουν χαραχτεί σιδηροδρομικές ράγες που καταλήγουν να γίνουν σμήνος από πουλιά που πετούν στον ουρανό.
Το μνημείο βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο της περιοχής στον κόμβο όπου βρίσκεται το τέρμα της Εθνικής Αντιστάσεως κι απ' όπου περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα.
Σκοπός να διασφαλιστεί σε καθημερινό επίπεδο η ορατότητα της μνήμης. Στους δρόμους που περιβάλλουν το σημείο δόθηκε ακόμη το όνομα «θύματα των Τεμπών» κάτι που συμβαίνει επίσης για πρώτη φορά. Αποτέλεσε πρωτοβουλία του Βασίλη Χατζηχαραλάμπους, πατέρα του αδικοχαμένου Παναγιώτη, ο οποίος ε;iναι κάτοικος της περιοχής.
Την πρόταση υιοθέτησε ομόφωνα το Δημοτικό συμβούλιο μένοντας συνεπές στην ιστορική παράδοση της Καισαριανής, η οποία ήρθε ξανά στο προσκήνιο ως σημείο αναφοράς για το παρελθόν με τη δημοσίευση των φωτογραφιών από τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές της Καισαριανής.
- Γιάννης Γκελντής: «Όταν με επισκέφτηκε η σύντροφός μου στη φυλακή, ντράπηκα να εμφανιστώ μπροστά της»
- Το μυθικό meltdown του Μακάριου, η αδιαφορία της Ντόρας και οι συμβολισμοί πίσω από τον Μακρόν
- Τραγωδία στο Υπουργείο Τουρισμού: Η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο της υπαλλήλου
- Κεφαλονιά: Έρευνα στο σπίτι του 66χρονου - «Ήρθαν 6 αστυνομικοί και έψαξαν» λέει συγγενής του
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.