Μενού
kafsonas Athina
Καύσωνας στην Αθήνα | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου ωστόσο οι προβλέψεις για το επερχόμενο καλοκαίρι κάνουν λόγο για θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια οι τελευταίες ημέρες του μήνα θα κυλήσουν με πολύ καλή ποιότητα αέρα, μπόρες, βοριαδάκι και θερμοκρασιακό ταβάνι τους 30 βαθμούς.

Επιπλέον η θερμοκρασία τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως στις πόλεις δεν θα πέφτει κάτω από 15 βαθμούς.

«Οι ημέρες με την περισσότερη αστάθεια θα είναι το Σάββατο 25/5, η Κυριακή 26/5, η Τετάρτη 29/5, η Πέμπτη 30/5 και λιγότερο η Παρασκευή 31/5. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι τα ηπειρωτικά κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Στις περιοχές αυτές η μέρα θα ξεκινά με ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι θα αρχίσει να κλείνει ο καιρός και να βρέχει.

Θα επηρεαστούν και πόλεις με αυτές τις συνθήκες όπως τα Ιωάννινα, η Τρίπολη, η Λαμία, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Πάτρα η Λιβαδειά.Η Αθήνα και η θεσσαλονίκη περισσότερο την επόμενη εβδομάδα. Πάντως τα φαινόμενα δεν προκαλούν ανησυχία.

Υ.Γ: Σχετικά με το θερμό καλοκαίρι οι απόψεις από δύο μεγάλα ερευνητικά κέντρα το Αμερικάνικο και το Ευρωπαϊκό συγκλίνουν ότι η θερμοκρασία στην περιοχής μας αυτό το καλοκαίρι θα κυμανθεί από 0,5 έως 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Να τονίσω όμως το ποσοστό επιτυχίας των κλιματικών μοντέλων δεν είναι πάρα πολύ καλό.

Αναμφισβήτητα όμως λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα στοιχεία ζούμε σε όλο και πιο ζεστό περιβάλλον».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA