Μενού
Το θύμα της ομοφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη
Το θύμα της ομοφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη | grtimes.gr
  • Α-
  • Α+

Αναβλήθηκαν οι δύο δίκες για τις ομοφοβικές επιθέσεις σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δίκες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αναβλήθηκαν λόγω κωλύματος δύο συνηγόρων υπεράσπισης, μεταφέρει το grtimes.gr.

Στην πρώτη περίπτωση κατηγορούνται εννέα ενήλικες οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν σε πολυάριθμη ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν σε δύο queer άτομα, ηλικίας 21 ετών, που έκαναν βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στις 9 Μαρτίου, οι δράστες προέβησαν σε λεκτική επίθεση αλλά ρίψη αντικειμένων σε βάρος των θυμάτων, που κατέφυγαν σε παρακείμενο κατάστημα εστίασης για να σωθούν. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου, λόγω κωλύματος συνηγόρου υπεράσπισης ενός από τους κατηγορούμενος.

Για την ίδια δικάσιμο προσδιορίστηκε η δεύτερη δίκη, για ανάλογο περιστατικό, που αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου του 32χρονου κατηγορούμενου.

Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τη δικογραφία, ενώ το 21χρονο queer βρισκόταν σε στάση επί του πλακόστρωτου της Νέας Παραλίας τον πλησίασε ο 32χρονος και καταφέρθηκε εναντίον του με υποτιμητικές φράσεις.

Τι λέει το θύμα ομοφοβικής επίθεσης

Ένα από τα δύο θύματα της πρώτης επίθεσης μίλησε σε συγκεντρωμένους δημοσιογράφους σημειώνοντας πως είδε στο δικαστήριο ορισμένους από τους επιτιθέμενους.

«Κάποια απ΄αυτά τα άτομα είναι εδώ. Κάποιοι μου πέταξαν αντικείμενα, κάποιοι με έβρισαν» είπε και παρατήρησε πως «ο αριθμός των ατόμων που είναι εδώ είναι μικρός σε σχέση με την επίθεση που δεχθήκαμε. Δεν έχει βρεθεί τόσος κόσμος, περιμένουμε ακόμα τις ταυτοποιήσεις». 

Σε ερώτηση για τι νιώθει μετά το συμβάν, σημείωσε πως σίγουρα όχι φόβο, αλλά νιώθει ότι κινδυνεύει. «Ελπίζω να μπορέσω να κινηθώ, πάλι, ελεύθερα. Τις τελευταίες μέρες νιώθω ότι με παρακολουθούν άτομα, ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA