Μενού
astynomia-peripoliko
Περιπολικό Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι 9 ενήλικες από τους 21 συλληφθέντες, για την τρανσφοβική επίθεση, σε μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, το βράδυ του Σαββάτου, οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εξύβριση με την επιβαρυντική περίσταση των ρατσιστικών χαρακτηριστικών, όπως επίσης σε δύο από αυτούς για απόπειρα πρόκληση σωματικής βλάβης, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να ζητήσουν αναβολή.

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου

Να τονιστεί ότι νωρίτερα υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και τον προπηλακισμό του Στέφανου Κασσελάκη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση της τέλεσης αδικημάτων όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγία, διατάραξη κοινής ειρήνης.

Επιπλέον, ζήτησε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών να εποπτεύσει τις έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να συλληφθούν και να εντοπιστούν οι ένοχοι για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο τρανσέξουαλ στην πλατεία Αριστοτέλους, τον προπηλακισμό σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και τον τραυματισμό αστυνομικού, έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA