Θλίψη και οργή προκαλεί η εικόνα από το βανδαλισμό του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς άγνωστοι έσπασαν τον ξύλινο σταυρό πάνω στο μνήμα.
«Ο βανδαλισμός του σταυρού στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη δεν αποτελεί μόνο προσβολή στη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, είναι απρεπής συμπεριφορά προς τον πολιτισμό μας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, Κατερινα Ζωγραφιστού, η οποία συμπλήρωσε ότι είναι ντροπή και για εμάς τους ίδιους.
Bίντεο του cretalive, δείχνει τις εικόνες ντροπής στον τάφο του σπουδαίου Κρητικού λογοτέχνη, στο Μαρτινέγκο. Ένα μέρος που επισκέπτεται πλήθος κόσμου για να τιμήσει τον μεγάλο στοχαστή, με καταγωγή από το Ηράκλειο. Όλοι πλέον απαιτούν να βρεθούν οι υπαίτιοι και να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά στο μνημείο.
- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.