Μία βόμβα μικρής ισχύος αναστάτωσε τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης (13/07). Η βόμβα, είχε τοποθετηθεί έξω από το κτήριο της Τεκτονικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, μεταξύ των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, και εξερράγη λίγο μετά τις 07:00.
Η έκρηξη δεν ήταν ελεγχόμενη και είχε συμβεί αφού έφτασαν στο σημείο οι Αρχές, ενώ έσπευσε και Πυροσβεστική για να σβήσει τη φωτιά που προκάλεσε η βόμβα.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς και σοβαρές ζημιές. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο ενώ κλιμάκιο πυροτεχνουργών ελέγχει ακόμη ένα ύποπτο αντικείμενο.
Αναμένεται να γίνει έλεγχος σε όλο το οικοδομικό τετράγωνο και να ψάξουν παντού για τυχόν ύποπτα αντικείμενα. Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα, στις 06:30, από άγνωστο στο 112. Η οδός Αχαρνών παραμένει κλειστή.
Οι πρώτες εικόνες από το σημείο
- Το πέσιμο ΠΑΣΟΚ στους δημοσκόπους, η δύναμη του Τσίπρα στην Αττική και το λάθος του Γιούνκερ
- Survivor: Τα πρώτα λόγια του Σταύρου Φλώρου - «Μαμά, τι να στεναχωριέμαι; Ζω, όλα τα άλλα θα τα δούμε»
- Ηλιούπολη: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση η επιζήσασα - Το «κενό των 3 ωρών» που εξετάζεται
- Φρικτή υπόθεση στο Περιστέρι: 6 παιδιά ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες - Συνελήφθησαν οι γονείς
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.