Μενού
patir-antonios
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για ασέλγεια σε βάρος δυο ανηλίκων αγοριών προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, για τον ιδρυτή της Οργάνωσης «Κιβωτός του κόσμου», προκύπτουν, «…Επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Ο κ. Νομικός ζητά να διατηρηθούν και οι περιοριστικοί όροι που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο καθώς «Δεν περιόρισε την παραβατική συμπεριφορά σε βάρος μόνο του Π.Γ αλλά επέδειξε πανομοιότυπη συμπεριφορά σε βάρος του ανήλικου Β.Ζ με σκοπό την σεξουαλική του ικανοποίηση».

Ο εισαγγελέας απορρίπτει τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ο στόχος ήταν να του πάρουν τον έλεγχο της Οργάνωσης.

«Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδιώς ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχει ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA