Μενού
kivotos tou kosmou
Κτήριο της δομής «Κιβωτός του κόσμου» | Eurokinissi
 • Α-
 • Α+

Μητέρα φιλοξενούμενου παιδιού σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» έδωσε το παρών στη δίκη του πατέρα Αντωνίου και επτά πρώην εργαζόμενων της οργάνωσης και έκανε λόγο για σωματική και ψυχική κακοποίηση του ανήλικου.

Όπως είπε η μάρτυρας, πήγε στην «Κιβωτό»το 2008 μαζί με το 2,5 ετών παιδί της και ζήτησε βοήθεια. Το παιδί έμενε σε δομή και η ίδια εργάζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκεί χωρίς ασφάλεια για 150 ευρώ.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με την ίδια, ο πατέρας Αντώνιος είπε στον γιο της να φύγει από τη δομή της Αθήνας και να πάει σε αυτή της Καλαμάτας και ότι θα τον βοηθήσει να ενώ θα ασφαλίσει και τη μητέρα του.

Όταν όμως πήγε εκεί άρχισε να κάνει πολλές απουσίες από το σχολείο καθώς, όπως είπε τον έβαζαν να δουλεύει.

«Γύρισε στην Αθήνα το 2022 μαζί με άλλα παιδιά. Τα φέρανε για τιμωρία, διέκοψαν το σχολείο. Βάλανε καθένα παιδί σε άλλο δωμάτιο και τα κλείδωσαν, δεν μιλούσαν μεταξύ τους για μήνες. Ήταν απομονωμένα και τα έβαζαν για δουλειά. Έχω δει και χτυπήματα στα παιδιά, έχω τσακωθεί με το Π…, είδα ένα παιδί με μαυρισμένο μάτι. Του είπα “θα σας κάνω καταγγελία” και μου απάντησε πως το παιδί έκανε μόνο του», είπε η μητέρα.

Κιβωτός: Σοβαρές καταγγελίες στη δίκη

«Στην Αθήνα έχω δει τρία παιδιά με σημάδια, ένας ήταν ο γιος μου. Κατηγορούσαν τα παιδιά για κάτι που συνέβαινε και τα βάζανε τιμωρία. Το βράδυ φοβόμουν μην πηδήξουν από το παράθυρο, ήταν 2ος όροφος», πρόσθεσε.

«Εκείνη την ημέρα που τσακώθηκα με το Π… ενημέρωσαν την πρεσβυτέρα, επειδή είπα πως θα κάνω καταγγελία. Με κάλεσε η πρεσβυτέρα και είχε δίπλα της το Π... Περίμενα να ακούσω καλά λόγια αλλά δεν άκουσα. Μου είπε πως τα παιδιά έχουν «κάνει κάτι στη Καλαμάτα» και “θα τα στείλω φυλακή ανηλίκων”», τόνισε στη συνέχεια.

Η υπεράσπιση αμφισβήτησε τα όσα υποστήριξε η γυναίκα περί υποχρεωτικής εργασίας των παιδιών από τα 10-12 τους χρόνια.

Η μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι ο γιος της της είχε πει πως τον χτύπησαν με σίδερο. Έκανε δε λόγο για απειλές που δέχεται εκείνη και το παιδί της ακόμη και σήμερα από πρώην εργαζόμενο και κατηγορούμενο τώρα στην υπόθεση.

Δίκη για την Κιβωτό: Η εξέταση μάρτυρα

Για τον συγκεκριμένο, όπως κατέθεσε, είχε ενημερώσει τον πατέρα Αντώνιο.

 • Συνήγορος προς υποστήριξη της Κατηγορίας: Πως σας απάντησε;
 • Μάρτυρας: Κάτι αόριστο σαν ειρωνεία…. Είδα με τα μάτια μου ότι τα παιδιά ήταν κλειδωμένα στο 2ο όροφο ήξερε τα πάντα
 • Υπεράσπιση: Έχουν περάσει 11,5 χιλιάδες παιδιά από την Κιβωτό. Γιατί να δείρουν αυτά τα παιδιά και το γιο σας; Γιατί τους σταμάτησαν από το σχολείο. Τι κέρδισαν;
 • Mάρτυρας: Τους έβαζαν και δούλευαν τσάμπα δεν ήθελα να φέρουν κανονικούς εργαζόμενους και να πληρώσουν.
 • Υπεράσπιση: Υπάρχουν καταθέσεις τριών παιδιών που αναφέρουν πως γιος σας πουλούσε ναρκωτικά και έκλεβε στην Καλαμάτα. Γιατί να πουν ψέματα;
 • Μάρτυρας: Μάλλον τους απείλησαν, όπως απείλησαν εμένα και τον γιο μου
 • Υπεράσπιση: Τι φοβάται ο γιος σας και δεν καταθέτει εδώ στο δικαστήριο;
 • Μάρτυρας: Φοβάται για τη ζωή του. Και εγώ φοβάμαι ακόμη και τώρα μη συμβεί κάτι σε μένα και το παιδί μου και με ψάχνετε κάπου αλλού.
 • Υπεράσπιση. Κάνατε ποτέ μια καταγγελία πριν αλλάξει η διοίκηση της Κιβωτού; Να πείτε τι συνέβη στο παιδί σας;
 • Μάρτυρας: Ποτέ.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA