Μενού
diodia ethniki odos
Διόδια της εθνικής Αθηνών - Κορίνθου | Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Μία εβδομάδα μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, οι Αθηναίοι εγκατέλειψαν ξανά μαζικά την πρωτεύουσα για μία νέα απόδραση με σύμμαχο και τον καλό καιρό.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι των Αθηνών αναχώρησαν από το Λεκανοπέδιο με κάθε μέσο ενόψει τριημέρου της 25ης Μαρτίου.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στους σταθμούς των διοδίων ενώ με αυξημένες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά.

Δημοφιλείς προορισμοί και πληρότητα

Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού αλλά και οι Κυκλάδες. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στους σταθμούς των διοδίων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κρατικού καναλιού, σε ολόκληρη την Μεσσηνία η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου αγγίζει το 100%.  

Ο Ανδρέας Ζαγάκος, εκπρόσωπος τύπου Συλλόγων Εστίασης αναψυχής Καλαμάτας δήλωσε: «Είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο, η πίεση της δουλειάς είναι μεγάλη, τα περισσότερα καταστήματα ετοιμάζονται, έχουν ανοίξει ή θα ανοίξουν αυτό το τριήμερο έτσι ώστε να υποδεχτούμε με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο».

Αυξημένη πληρότητα καταγράφεται στα τουριστικά καταλύματα των Μετεώρων για το τριήμερο με την πληρότητα να αγγίζει το 95%.

Η Πηνελόπη Μαγκουρά, Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Μετεώρων επεσήμανε: «Περιμένουμε τον κόσμο που δεν έχει έρθει να έρθει στα Μετέωρα, να δει αυτό το μοναδικό φαινόμενο γιατί το ταξίδι στα Μετέωρα είναι ένα ταξίδι εμπειρίας που πρέπει ο καθένας να ζήσει έστω μια φορά στη ζωή του».

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνεται η επισκεψιμότητα στην πόλη του Βόλου.

Ο Βασίλης Καραουλάνης, Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Μαγνησίας ανέφερε: «Η πληρότητα κυμαίνεται γύρω στο 85-90% αυτή τη στιγμή. Ευελπιστούμε ότι μέχρι αύριο θα έχουμε φτάσει στο 100% παντού, όσον αφορά την πόλη του Βόλου, τα περίχωρα του».

Ανάμεσα στους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το τριήμερο είναι τα Ιωάννινα

Ο Στάθης Σιούτης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή αγγίζουμε το 100%. Κάποιος για να βρει τώρα ελεύθερο δωμάτιο θα μπορέσει μόνο αν υπάρξει κάποια ακύρωση».  

Γεμάτη επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από το εξωτερικό είναι η Φλώρινα με πληρότητα 100% στα καταλύματα.

Η Θεοδοσία Τζαβέλλα, Ξενοδόχος στην Φλώρινα δήλωσε: «Για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σημειώνεται μεγάλη επισκεψιμότητα. Όλα τα καταλύματα έχουν 100% πληρότητα σε όλες τις περιοχές εδώ κοντά όπως οι Πρέσπες, το Νυμφαίο». Όσοι δεν έχουν κλείσει ακόμα διαμονή, θα δυσκολευτούν, καθώς η διαθεσιμότητα σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA