Μενού
skilos_patousi_reader
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο, που έχουν αναρτηθεί και δείχνουν περισσότερα από 600 σκυλιά να βρίσκονται σε χωματερή στην Ξάνθη και να αργοπεθαίνουν από την πείνα και τις κακουχίες.

Η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδεσποτούλια Ξάνθης», Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, μίλησε για τη δραματική κατάσταση στο Action24 και στάθηκε, μεταξύ άλλων, στις αρμοδιότητες του δήμου.

«Η αρμοδιότητα έχει τεθεί στους δήμους εδώ και χρόνια. Είχαμε αλλαγή δημάρχου, με τον προηγούμενο δήμαρχο είχαμε μία κάνει μία υποτυπώδης συνεργασία μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μας κάλεσαν να δούμε να δούμε 50 σκυλιά, αλλά αυτό που αντικρίσαμε ήταν γύρω στα 300, αλλά το νούμερο το έχει ξεπεράσει» είπε αρχικά.

«Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα ζώα δεν πιάνονται, δεν διαχειρίζονται, ζουν σαν αγρίμια, κρύβονται, βγαίνουν συγκεκριμένες ώρες για να είναι ασταμάτητα και είναι τα περισσότερα άρρωστα» συνέχισε για τις υγειονομικές συνθήκες στην Ξάνθη.

Ξάνθη: «Έχουμε ενημερώσει τους πάντες»

«Έχουμε ενημερώσει τους πάντες. Και η ειδική γραμματεία έχει στείλει email στην αποκεντρωμένη να αναλάβει τις ευθύνες και να πράξουν αρμοδίως. Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Έχουμε μία αλληλογραφία από τον Ιουνίο και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έξι μήνες κρατάμε τη χωματερή μέχρι να βρεθεί λύση» συμπλήρωσε η κα Ζαφειριάδου.

«Είναι μία περιοχή που δεν ελέγχεται, τα ζώα είναι πολύ φοβικά και κρύβονται. Είναι μία πολύ δύσκολη διαχείριση, έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις για τη διαχείριση, αλλά δεν απαντάει κανείς. Είναι θέμα των δήμων, σύμφωνα με τον νόμο. Εφόσον, όμως, οι δύο δήμοι δεν συμφωνούν, το θέμα το αναλαμβάνει η Περιφέρεια και το Υπουργείο. Το Υπουργείο έστειλε έναν άνθρωπο τον Ιούλιο για να δει την κατάσταση και έγινε η πρώτη βοήθεια από τη ΒΙΑΜΑΚ που έληξε τον Σεπτέμβριο» συνέχισε η κα Ζαφειριάδου.

«Από τον Σεπτέμβριο και μετά, ούτε το υπουργείο, ούτε οι δήμοι κάνουν κάτι. Εμείς μαζεύουμε καθημερινά πτώματα, αυτό γίνεται κάθε μέρα, δεν μπορούμε να τα αφήσουμε τα ζώα εκεί, δεν μπορούμε να μην πάμε να τα ταΐσουμε, να μην τα πάμε στους γιατρούς να τα φροντίσουν» κατέληξε η πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης «Αδεσποτούλια Ξάνθης» για τις τραγικές συνθήκες των ζώων στην περιοχή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA