Μενού
Εργαζόμενη σε δημόσιο
Εργαζόμενη σε δημόσιο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το ελληνικό δημόσιο «γεννά» διαρκώς ιστορίες. Αλιεύσαμε μια τέτοια μέσα από τον λογαριασμό του @Manchurian στο Χ, που θα σας κάνει να μουρμουρίσετε με ελαφρά χαιρεκακία «αθάνατο δημόσιο!».

Ήταν Φεβρουάριος του 1995, όταν η εταιρεία Rexam, που ειδικευόταν στην κατασκευή της ζελατίνης με την οποία γινόταν η πλαστικοποίηση των ταυτοτήτων, είχε κερδίσει στον σχετικό διαγωνισμό του ελληνικού δημοσίου. Η συνεργασία της εταιρείας με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ξεκίνησε, αλλά παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις πληρωμών.

Έφτασε Αύγουστος του 1995, όταν μια πληρωμή της εταιρείας μέσω εντάλματος, «πάγωσε» και θεωρήθηκε ύποπτη ως προς τη νομιμότητα της. Το 5ο Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε τελικά την πληρωμή, στις 16 Νοεμβρίου 1995.

tautotites
@Manchurian

Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι των αστυνομικών τμημάτων δεν είχαν καμία εναλλακτική λύση ως προς την επεξεργασία και την παράδοση ταυτοτήτων, με αποτέλεσμα τα αιτήματα από τους πολίτες να αυξάνονται διαρκώς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Νέων από εκείνη την εποχή, οι καθυστερήσεις στην έκδοση ταυτοτήτων, που άγγιζαν το δίμηνο, μετά από εκείνη την εμπλοκή, άγγιξαν το εξάμηνο(!).

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...