Μενού
Κτίριο του ΕΟΠΥΥ
Κτίριο του ΕΟΠΥΥ | (Φωτογραφία αρχείου) - Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο από τους πέντε κατηγορούμενους, που βρέθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ολοκληρώθηκε η απολογητική διαδικασία για την υπόθεση ψευδών συνταγογραφήσεων. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση υπολογίζεται ότι έχει προκαλέσει ζημιά στον Οργανισμό, άνω των 500.000 ευρώ.

Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, πρόεδρος ορισμένων εκ των εμπλεκόμενων εταιρειών και παράγοντας σε αθλητικό Σύλλογο της Βόρειας Ελλάδας και ένας λογιστής, στον οποίο τα στοιχεία της δικογραφίας αποδίδουν κεντρικό ρόλο στην διαχείριση των επίμαχων νομικών σχημάτων κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν προσωρινά ελεύθερους τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, που απολογήθηκαν νωρίτερα ενώπιον της δικαστικής λειτουργού , αποφασίζοντας ότι πρέπει να καταβάλλουν χρηματική εγγύηση που ορίστηκε σε ποσά από 8 έως και 10.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι, αρνούνται το κατηγορητήριο σε βάρος τους, ωστόσο είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που αφορούν εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδές βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

ΕΟΠΥΥ: Σε συνεργασία με γιατρούς

Η υπόθεση αφορά την έκδοση ψευδών παραστατικών για την προμήθεια υγειονομικού υλικού σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, εν αγνοία τους, σε συνεργασία με γιατρούς που παρείχαν έναντι αμοιβής τις υπηρεσίες τους στην ομάδα.

Το ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρει ότι σύμφωνα με την δικογραφία, η δράση των κατηγορούμενων φαίνεται να έχει ξεκινήσει το 2018, ενώ σύντομα οι δικαστικές αρχές θα ζητήσουν εξηγήσεις και από τους εμπλεκόμενους γιατρούς.

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, σε καταθέσεις τους κάποιοι εκ των ασθενών τα ΑΜΚΑ των οποίων εμφανίζονται στις επίμαχες ψευδείς συνταγές, φαίνεται να λένε πως δεν γνωρίζουν καν τους γιατρούς που συνταγογράφησαν με τα στοιχεία τους. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις , τα ΑΜΚΑ που χρησιμοποιήθηκαν αφορούσαν ασθενείς που δεν βρίσκονται στην ζωή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA