Μενού
Ύδρευση στη Ζάκυνθο
Καταστροφές στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία | EUROKINISSI / ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
  • Α-
  • Α+

Η Ζάκυνθος και οι κάτοικοί της συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με το δίκτυο ύδρευσης, μετά τον εντοπισμό πετρελαίου σε κάποια τεπόζιτα σπιτιών, με τη Δημοτική Κοινότητα να θέτει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Ζάκυνθος και αρκετά σπίτια στην περιοχή παραμένουν χωρίς νερό, με το δίκτυο ύδρευσης να παραμένει κλειστό την τελευταία εβδομάδα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΔΕΥΑ.

Μάλιστα, παρά τις έρευνες, τις εκσκαφές και τις πλύσεις σε διάφορα σημεία, το σημείο εισροής του «ύποπτου πετρελαίου» δεν έχει εντοπιστεί.

Ζάκυνθος: Η ανακοίνωση της ΔΕΥΖ

Η ΔΕΥΑΖ με ανακοινώσεις ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των ερευνών, καθώς και για τους δρόμους της πόλης που υδροδοτούνται με βυτιοφόρα:

«1/ Οι εργασίες ξεκίνησαν στο Υπαίθριο Θέατρο, σήμερα επισκευάσθηκε βλάβη πριν την οδό Χιώτη ενώ αύριο θα γίνει εκσκαφή στην αρχή της περιοχής που έπεσε το πετρέλαιο. Μέχρι αυτή την στιγμή ΔΕΝ ΕΧΕΙ εντοπιστεί πετρέλαιο.

2/Σήμερα πραγματοποιήθηκε πλύσιμο του αγωγού από τον Άγιο Λαζαρο, την Τερτσέτη έως και το κατάστημα 24ωρες

3/Σε όσες περιοχές δεν ολοκληρώθηκε η διανομή νερού σύμφωνα με το σημερινό (19.01.2024) προγραμματισμό, θα συνεχιστεί και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.

4/Η διανομή νερού σε οικίες και επιχειρήσεις γίνεται ΔΩΡΕΑΝ Εκ της ΔΕΥΑΖ».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος

Σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης κηρύχθηκε η Δημοτική Κοινότητα Ζακύνθου, όπου το δίκτυο ύδρευσης γέμισε με πετρέλαιο.

Η απόφαση, από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ελήφθη μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου του νησιού Γιώργου Στασινόπουλου, και κρίθηκε απαραίτητη για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της επικίνδυνης ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έναν μήνα και συγκεκριμένα μέχρι και 12 Φεβρουαρίου 2024, οπότε θα γίνει δίχως νεότερο έγγραφο, άρση της ανωτέρω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου.

«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα της ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου κινήσαμε κάθε απαιτούμενη διαδικασία διαχείρισης του προβλήματος και προστασίας των πολιτών. Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για την αμεσότητα και υπευθυνότητα που αντιμετώπισε το αίτημα που υποβλήθηκε από τη δημοτική αρχή. Με αυτή του την απόφαση μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προς την κατεύθυνση όχι απλά και μόνο της αποκατάστασης του συγκεκριμένου προβλήματος αλλά και συνολικά κάθε παθογένειας που όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδείς μπήκε σε διαδικασία να ασχοληθεί. Κάτι που συνέβη και με τα υποστηρικτικά μέσα (μηχανήματα έργου κλπ) τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Συνεχίζουμε κάθε προσπάθεια με κάθε τρόπο και μέσο με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλότητα της καθημερινότητάς τους. Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο» σημείωσε ο δήμαρχος της Ζακύνθου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA