Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο στη ζωή ενός ανθρώπου, είναι ότι δεν μπορεί να ξεφύγει τον θάνατο. Ωστόσο, το ερώτημα είναι μέχρι πόσα χρόνια θα μπορούσε να ζήσει κανείς. 

Τώρα, οι επιστήμονες μετά από μια μελέτη των πανεπιστημίων Tilburg και Rotterdam, δίνουν την απάντηση για τη μέγιστη ηλικία που θα μπορούσε να φτάσει ένας άνθρωπος. 

Σύμφωνα με το Unilad, οι ερευνητές μελέτησαν 75.000 ανθρώπους που πέθαναν στην Ολλανδία μέχρι και το 2017. Δεν επικεντρώθηκαν στο προσδόκιμο ζωής για να καταλήξουν στην απάντηση, αλλά ερεύνησαν πόσο καιρό ένα άτομο θα μπορούσε να ζήσει όσο φροντίζει τον εαυτό του και αν το προσδόκιμο ζωής του δεν επηρεάστηκε από μια ασθένεια ή άλλη περίσταση.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσων χρονών ήταν τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη όταν πέθαναν, οι ερευνητές προσδιόρισαν ότι η μέγιστη διάρκεια ζωής ενός ατόμου είναι τα 90, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν για περισσότερα χρόνια. 

Υποστηρίζουν ότι είναι απίθανο ένας άνθρωπος να ζήσει πέρα ​​από τα 115. 

Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τις γυναίκες

Επίσης, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους άνδρες. Ενώ η μέγιστη διάρκεια ζωής για μια γυναίκα ξεπέρασε τα 115,7 χρόνια, οι άνδρες εκτιμήθηκε ότι έφτασαν τη μέγιστη ηλικία των 114,1 ετών.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο καθηγητής John Einmahl, ένας από τους τρεις επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη, είπε ότι «κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, αλλά οι πιο ηλικιωμένοι ανάμεσά μας δεν έχουν γεράσει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Υπάρχει σίγουρα κάποιο είδος τοίχου εδώ. Φυσικά το μέσο προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί. Ωστόσο, το ίδιο το μέγιστο ανώτατο όριο δεν έχει αλλάξει». 

Ακόμα, οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι σε μερικές περιπτώσεις κάποιοι άνθρωποι ξεπερνούν το όριο, με ένα από τα παραδείγματα να είναι ο Ιάπωνας, Jiroemon Kimura, που έφτασε στα 116 και η Γαλλίδα μοναχή, Sister Andre, που έζησε για 118 χρόνια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA