Μενού
Alien
Alien | CBS Chicago
  • Α-
  • Α+

Η NASA έκανε μια εντυπωσιακή μελέτη σε διάστημα ενός χρόνου η οποία κόστισε 100 χιλιάδες δολάρια και ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου. Στόχος ήταν η μελέτη των UFO με σκοπό να γίνουν περισσότερο κατανοητά.

Ωστόσο, προέκυψαν πολλά ερωτήματα αφού βρέθηκαν δύο πτώματα σε μορφή μούμιας τα οποία δεν ανήκαν σε ανθρώπους. Οι μούμιες ήταν μέσα σε γυάλινες θήκες κατά την επίσημη αποκάλυψή τους στο Κογκρέσο του Μεξικού.

Η NASA δεν γνωρίζει για τις μούμιες

Τα δύο μουμιοποιημένα σώματα ανακαλύφθηκαν στην πόλη Κούσκο του Περού και υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1.000 ετών. Ο πρόεδρος της μελέτης της NASA, David Spergel, είπε πως έχει δει αναφορές για αυτά τα «πτώματα» παρά μόνο στο διαδίκτυο και ότι δεν έχει λεπτομέρειες για τη φύση τους.

Προέτρεψε τη μεξικανική κυβέρνηση να διαθέσει τα δείγματα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, τονίζοντας τη σημασία των ερευνών πάνω σε τυχόν εξωγήινη ζωή.

Ο βοηθός αναπληρωτή διευθυντή για την έρευνα στη NASA, Dan Evans, τόνισε την ανάγκη της επιστημονικής έρευνας, ώστε να «νικηθούν» εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας.

Δεν πρόκειται για ανθρώπινα όντα 

Σύμφωνα με το CNBC, στις 13 Σεπτεμβρίου ο δημοσιογράφος και διακεκριμένος ερευνητής UFO, Jaime Maussan, είπε πως το DNA στα πτώματα είναι άγνωστο και δεν ταιριάζει με το ανθρώπινο.

Επίσης, είπε: «Δεν είναι όντα που ανακτήθηκαν από συντριβή UFO. Αντίθετα, βρέθηκαν σε ορυχεία διατόμων και στη συνέχεια απολιθώθηκαν».

Βέβαια, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αξιοπιστία του Mayssan καθώς έχει αμφισβητηθεί στο παρελθόν μιας και το 2015 ισχυριζόταν ότι ένα μουμιοποιημένο σώμα που βρέθηκε στο Περού ανήκει σε εξωγήινα όντα. Τελικά, αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ένα παιδί.

Οι επιστήμονες, πάντως είναι διχασμένοι και θεωρούν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα πριν την επισημοποίηση της ανακάλυψης για εξωγήινους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA