Μενού
Ρολόι
Ρολόι | AP
  • Α-
  • Α+

Οι επιστήμονες κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το ποια είναι η χειρότερη ώρα της ημέρας, η οποία και είναι στις 05:00 το πρωί. Παράλληλα όμως αποφάνθηκαν και για το ποια είναι η καλύτερη ώρα.

Όπως γράφει η New York Post, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Dartmouth Health ανακάλυψαν, στα πλαίσια μίας μελέτης για την κατάθλιψη, ότι κατά τη διάρκεια αυτών των αφόρητων εξήντα λεπτών οι άνθρωποι αναφέρουν τη χειρότερη διάθεση, ανεξάρτητα από ποια ώρα της ημέρας ξύπνησαν.

Από την άλλη, η ώρα όταν οι περισσότεροι νιώθουν πιο χαρούμενοι είναι στις 17:00. «Η διάθεση κυλά φυσικά, με το χαμηλότερο σημείο της το πρωί και το υψηλότερο το βράδυ, ανεξάρτητα από τη στέρηση ύπνου», εξήγησε ο Benjamin Shapiro, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και ψυχίατρος στο Dartmouth Health.

Το ναδίρ της διάθεσης

Ο κ. Shapiro και η ομάδα του κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αναλύοντας βιομετρικά δεδομένα από 2.602 ασκούμενους γιατρούς κατά τη διάρκεια δύο ετών, οι οποίοι φορούσαν ένα βραχιολάκι καταγραφής.

Χρησιμοποίησαν τα αποτελέσματα της φορητής συσκευής καταγραφής της υγείας για να μετρήσουν τον συνεχή καρδιακό ρυθμό, τον αριθμό βημάτων, τα δεδομένα ύπνου και τις ημερήσιες βαθμολογίες διάθεσης που ανέφεραν οι συμμετέχοντες.

«Ανακαλύψαμε ότι η διάθεση ακολουθεί έναν ρυθμό που συνδέεται με το εσωτερικό ρολόι του σώματος και η επιρροή του ρολογιού αυξάνεται καθώς κάποιος μένει ξύπνιος περισσότερο», δήλωσε Danny Forger, ένας εκ των ερευνητών.

Οι ερευνητές σημείωσαν ωστόσο πως ένας μείζων παράγοντας για τη διάθεση είναι και η στέρηση ύπνου. Έτσι, ένα άτομο που ξυπνά πολλές φορές πριν τις 5 το πρωί, θα νιώθει πολύ χειρότερα από κάποιον που κοιμάται απρόσκοπτα και ξυπνά εκείνη την ώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA