Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το φεγγάρι είναι πανέμορφο μέρα και νύχτα. Έχετε όμως ποτέ σκεφτεί γιατί μπορούμε να βλέπουμε το φεγγάρι ακόμα και στον γαλανό ουρανό; Ειδικά εκείνες τις ημέρες που ξυπνάμε και κάνει κρύο, αλλά ο ουρανός είναι πεντακάθαρος με τον ήλιο να λάμπει. 

Όπως αναφέρει η Standard, το φεγγάρι περιστρέφεται γύρω από τη Γη σε «τροχιακές κινήσεις» και χρειάζεται περίπου 27 ημέρες για κάνει μια πλήρη τροχιά γύρω της. 

Αυτές οι τροχιακές κινήσεις κάνουν το φεγγάρι ορατό σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις μέσα σε έναν μήνα. 

Έτσι, μια φάση είναι όταν το φεγγάρι βρίσκεται απέναντι από τον Ήλιο, που έχουμε μια πανσέληνο και αντίθετα μια άλλη, όταν το φεγγάρι είναι μεταξύ Γης και ήλιου που δεν μπορούμε να το δούμε καθόλου. 

Οι άλλες δύο φάσεις είναι το πρώτο τέταρτο και το τελευταίο τέταρτο του κύκλου, οι οποίες συμβαίνουν στους χρόνους μεταξύ της νέας σελήνης και της πανσελήνου. 

Όπως και κάθε αστέρι το φεγγάρι είναι σταθερά στον ουρανό και κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κινείται όσο βρίσκεται σε τροχιά. 

Ο λόγος που δεν μπορούμε να δούμε άλλα αστέρια την ημέρα είναι επειδή ο ουρανός είναι πολύ φωτεινός λόγω του ήλιου και μονάχα το φεγγάρι έχει αρκετή φωτεινότητα που μπορεί να γίνει ορατή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA