Αξιωματούχοι της NASA δήλωσαν σήμερα ότι η διαστημική υπηρεσία σκοπεύει να πραγματοποιήσει στις 6 Μαρτίου την εκτόξευση διαστημοπλοίου που θα μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες, το οποίο θα μπει σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και θα επιστρέψει, στο πλαίσιο της αποστολής Artemis II, αφού ξεπέρασε τα εμπόδια στον ανεφοδιασμό πυραύλων σε μια δεύτερη βασική δοκιμή εκτόξευσης που έγινε αυτή την εβδομάδα, αλλά προειδοποίησε ότι η υπόλοιπη προετοιμασία θα μπορούσε να απαιτήσει περισσότερο χρόνο.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ολοκλήρωσε χθες (19/02) το βράδυ μια σχεδόν 50ωρη δοκιμή της αντίστροφης μέτρησης για την εκτόξευση του Artemis II, τροφοδοτώντας τον πύραυλο με περίπου 730.000 γαλόνια προωθητικού καυσίμου χωρίς να αντιμετωπίσει τις ενοχλητικές διαρροές υδρογόνου που εμπόδισαν την αρχική δοκιμή τον περασμένο μήνα, δήλωσαν αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
- Η εβδομάδα των μετρήσεων, το πούρο του σκεπτικού Τσίπρα και το ποπ κορν με Δούκα
- Τρόμος στον Λυκαβηττό: Μια 22χρονη δέχθηκε επίθεση και σώθηκε την τελευταία στιγμή
- Βάλια Χατζηθεοδώρου: «Δεν με φλερτάρουν οι άνδρες - Ούτε στα social, κάνω refresh, refresh»
- Γιάννης Παπαμιχαήλ: Η αλήθεια για τη νοσηλεία του – Τι αποκαλύπτει ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.