Βγαίνουμε για ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς σε στολισμένα ξενοδοχεία, σε εστιατόρια γεμάτα λαμπιόνια, σε κλασικά και πρωτότυπα μέρη και δοκιμάζουμε μενού πλεγμένα με γιορτινά υλικά και δόσεις πολυτέλειας.
Για να μην χαθούμε στις επιλογές ιδού ένας οδηγός με μερικές από τις καλύτερες New years eve προτάσεις...
Presindent Hotel για βραδιά γαστρονομίας και μουσικής
Εδώ η βραδιά της παραμονής συνδυάζει την απαράμιλλή θέα της Αθήνας, με εορταστικά πιάτα και μαγευτική μουσική. Συγκεκριμένα η μελωδική φωνή της Ίντρα Κείν ντύνει με ήχους soul, pop και rnb το υπέρλαμπρο χώρο του εστιατορίου και εμπλουτίζει τις festive γευστικές προτάσεις από μυρωδάτες σούπες βελουτέ, καλομαγειρεμένα φιλέτα μοσχαριού ή πέρκας και ανεπανάληπτα συνοδευτικά και γλυκά.
Για όσους δε θέλουν να περάσουν πιο ήρεμα την τελευταία βραδιά του έτους αλλά με εξίσου υψηλή αισθητική το ξενοδοχείο επιφυλάσσει και δεύτερη επιλογή στον 21ο όροφο, στο εντυπωσιακό penthouse 21 roof top bar restaurant.
Εκεί απολαμβάνουμε ένα καλοκουρδισμένο μενού πέντε πιάτων που ξεκινάει με την θαλπωρή της βελουτέ γλυκοπατάτας και σταδιακά ανεβάζει γιορτινές στροφές με πληθωρικό αραντσίνι μανιταριών, φιλέτο μόσχου με υφές από παστινάκι και cruble βασιλόπιτας.
Colonian για απόδραση σε πράσινη όαση

Αν έχετε διάθεση να ξεφύγετε αλλάξτε αμέσως παραστάσεις μπαίνοντας στο καταστολισμένο και καταπράσινο περιβάλλον του Golf Γλυφάδας.
Μετά αναλαμβάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Δραντάκης να συνεχίσει να σας ταξιδεύει μέσα από πιάτα που "φωνάζουν" γεύση και new years eve υψηλή γαστρονομία. Φινετσάτες σαλάτες, φρέσκα ζυμαρικά, ζουμερά φιλέτα, νόστιμα χτένια και υλικά που μας βγάζουν τις πιο γλυκές γιορτινές αναμνήσεις έρχονται σερβιρισμένα αριστοτεχνικά και σε ρυθμούς που αγκαλιάζονται από το μουσικό σχήμα του Άγγελου Τσίγα.
Saint George Lycabettus για Godlen glam dinner
Ανεβάζουμε τον πήχη της λάμψης στο εμβληματικό ξενοδοχείο του Κολωνακίου και περνάμε μια βραδιά με τις εκλεκτές γεύσεις του executive σεφ Στέφανου Παπανικολάου και τις μουσικές της Valeria Stol.
Ο βραβευμένος σεφ ειδικά για αυτό το ξεχωριστό βράδυ έχει κεντήσει ένα μενού που σε όλη του την διάρκεια διατηρεί το γαστρονομικό Level πολύ υψηλά. Πρώτα έρχεται το αρωματικό καβούρι με κουμ κουάτ και αμέσως μετά ένα απόλυτα τραγανό ταρτάκι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και πέρλες αστακού.
Highlight είναι σίγουρα η σούπα αστακού, αρωματισμένη με brandy και μαύρη τρούφα.
Στα κυρίως πολύ δυνατή είναι η σφυρίδα με σάλτσα beurre blanc αλλά και το βιολογικό φιλέτο μόσχου με μανιτάρια και king oyster σάλτσα. Ωστόσο το φινάλε κλέβει την παράσταση καθώς εκτός από το γλυκό κρύβει πυροτεχνήματα και μπαλόνια γεμάτα ευχές.
Bungalow 7 για φαντασμαγορική βραδιά στην Αθηναική Ριβιέρα

Ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης ανέλαβε το νεοεισερχόμενο Bungalow 7 και ήδη έχει δημιουργήσει πιάτα που αποτελούν talk of the town ανάμεσα στις ψαγμένες γαστρονομικές κοινότητες.
Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχοντας το ατού της τοποθεσίας και το προνόμιο της πολυτέλειας και της φινέτσατας του χώρου έχει συνθέσει ένα μενού που τα απογειώνει και τα δυο.
Εξαιρετική βελουτέ φρέσκων άγριων μανιταριών παντρεύεται με homemade απολαυστικό ψωμί λιναρόσπορου και δίνει την σκυτάλη σε ένα συγκλονιστικό ταρτάρ καραβίδας.
Πολύ γιορτινό το νιόκι βουτύρου και το φιλέτο μοσχάρι από Νάξο. Για το τέλος υποδέχεστε το 2025 όπως πρέπει με μια απίστευτη Noir Eclet δημιούργια του pastry σεφ Φώτη
Ateno Cook και Deli για γιορτή στην καρδιά της πόλης

Το εστιατόριο της Αιόλου έχει βάλει τα καλά του και ο βραβευμένος με αστέρι Nίκος Καραθάνος τα συνοδεύει βάζοντας και εκείνος τον καλύτερο εαυτό του σε festive πιάτα που παντρεύουν τεχνικές, μνήμες, αγάπη, θαλπωρή, εμπειρία, αναπάντεχα ζευγαρώματα υλικών και φαντασία.
Η αρχή γίνεται με μια νοσταλγική σούπα κάστανου με γαρίδες και πικραμύγδαλο. Ακολουθεί το crispy φύλλο με μανιτάρια, κρέμα από συκωτάκια πουλιών, χόρτα και τρούφα και το must καραβίδα με κουνουπίδι κάρυ και σούσι καραβίδας.
Λίγο πριν την κορύφωση το γευστικό βίωμα της βραδιάς επικροτείται με το teres major σε αρώματα Ασίας με κολοκύθα σε διάφορες υφές και κάστανα. Όσο για τον επίλογο γράφεται με μια ωραία μαρέγκα με φρούτα του δάσους, λεμόνι και σαντιγί βανίλιας.
Σημειώστε ότι όλο αυτό μπορείτε να το ζήσετε και να το γευτείτε από τις 17:00 το απόγευμα και να το ενισχύσετε με πάνω από 150 ετικέτες κρασιών και ανεπανάληπτα deli.
Βασσίλενας για all time classic βραδιά

Δεν είναι τυχαία η διαχρονικότητα του εστιατορίου καθώς ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης φροντίζει να το τροφοδοτεί και να το ανανεώνει με γεύσεις που μιλάνε ταυτόχρονα σε ουρανίσκο και καρδιά.
Ειδικά για την τιμώμενη βραδιά έχει πλέξει ένα κλασάτο μενού με κομψό φιλέτο ταρτάρ μόσχου, γενναιόδωρη σούπα βελουτέ από λευκές χειμερινές ρίζες με σολομό, δροσερή καραβίδα ταρτάρ, εκρηκτικό χοιρινό iberico με ριζότο σελινόριζας και για το τέλος ένα πραγματικά αριστοτεχνικό mont blanc.
Φυσικά δεν θα λείψει η καθιερωμένη πλέον βασιλόπιτα και η πρόκληση του φλουριού.
Ark για την καλύτερη θέα της Ριβιέρας

Από μόνη της μια βραδιά στα εμβληματικά αστέρια της Γλυφάδας αποτελεί βάση για εορτασμό. Από τη βάση όμως ο διάσημος και αγαπητός σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης την πάει στα υψηλότερα φωτεινά γαστρονομικά "αστέρια".
Το μενού του για την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα έχει όλα, διαλεκτά υλικά, glamorous ντουέτα μέχρι παιδικές μνήμες. Το καλωσόρισμα είναι μια βελούδινη μους άγριων μανιταριών και φουντουκιού με προζυμένιο ψωμί.
Στη συνέχεια σερβίρεται το ραβιόλι κολοκύθας με μους από κατσικίσιο τυρί και αφρό φασκόμηλου. Σειρά έχει ο γιορτινός μπακαλιάρος με μαύρο χαβιάρι και σάλτσα αχινού. Το φιλέτο μοσχαριού σε κρούστα γεμιστό με άγρια μανιτάρα και σπανάκι ολοκληρώνει τα κυρίως.
Το γλυκό είναι σύνθετο και πρωτότυπο μια απαλή κρέμα από αγριοκέρασο marroncini και σοκολάτα με ζελέ απο μανταρίνι και περγαμόντο.
Galina για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα

Μια από τις εστιατοριακές viral αφίξεις της χρονιάς που περνάει είναι το Galina, ένα εστιατόριο με σύγχρονη αισθητική, κοσμοπολίτικη αύρα και αγάπη στην τέχνη και την γεύση.
Τα ηνία της κουζίνας κατέχει ο βραβευμένος με αστέρι michelin Παύλος Κυριάκης, ο οποίος με αρχή την γαλλική κουζίνα συνθέτει ένα μενού μεγάλων απαιτήσεων.
Για την παραμονή τα πιάτα αποκτούν ακόμα μεγαλήτερη αίγλη και ραφινάρισμα. Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε τα βασιλικά χτένια, την σούπα κολοκύθας με φρέσκια λευκή τρούφα και κάστανά, την φανταστική pithvier αστακού, τον φασιανό και την απόλυτη κρέμα αγυγδάλου.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.