Μενού
  • Α-
  • Α+

Κανόνας τείνουν να γίνουν οι αστοχίες της Scuderia Ferrari στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, είτε αφορούν θέματα στρατηγικής είτε αξιοπιστίας. Η ιταλική ομάδα είδε και τα δύο της μονοθέσια να εγκαταλείπουν από μηχανικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα η Red Bull Racing που έφθασε εύκολα στο 1-2 με τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, να αυξήσει το προβάδισμά της και στους δύο βαθμολογικούς πίνακες. 

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 σημείωσε την 5η φετινή του νίκη και 25η στην καριέρα του στο θεσμό, περνώντας ένα εύκολο απόγευμα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. O Φερστάπεν έχει πλέον 150 βαθμούς, έναντι 129 του Πέρεζ και 116 του Λεκλέρ. Στους κατασκευαστές, τους 279 βαθμούς έφθασε η Red Bull Racing, στους 199 έμεινε η Scuderia Ferrari και στους 161 ανέβηκε η Mercedes. 

Τα προβλήματα για τη Ferrari άρχισαν στον 9ο γύρο, όταν ο Κάρλος Σάινθ υποχρεώθηκε να ακινητοποιήσει το μονοθέσιό του, πιθανόν από πρόβλημα στο κιβώτιο. Δώδεκα γύρους αργότερα και ενώ είχε τεθεί επικεφαλής του αγώνα μετά τα πρώτα pit stop, ο Σαρκ Λεκλέρ είδε να βγαίνει άσπρος καπνός από το πίσω μέρος του μονοθεσίου του. 

Ο Μονεγάσκος οδηγός που απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή της βαθμολογίας, δήλωσε πολύ απογοητευμένος από τα συνεχή προβλήματα της Ferrari. Η προηγούμενη φορά που και τα δύο μονοθέσια της Ferrari δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν αγώνα της F1 ήταν στο Grand Prix της Μόντσα το 2020.

Θετικός ήταν ο απολογισμός της Mercedes-AMG, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται σε ταχύτητα, έναντι τόσο της Red Bull Racing όσο και της Ferrari. Ο Τζορτζ Ράσελ ανέβηκε για τρίτη φορά φέτος στο βάθρο, ενώ ο Λούις Χάμιλτον εξασφάλισε την 4η θέση, περνώντας στον 44ο γύρο τον Πιερ Γκασλί της AlphaTauri.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται χωρίς διακοπή, με το Grand Prix Καναδά το τριήμερο 17-19 Ιουνίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA