Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη pole position στην καριέρα του Κάρλος Σάινθ στη Formula 1 ήρθε ανέλπιστα, καθώς σημειώθηκε σε βρεγμένη πίστα. Εκεί όπου συνήθως ο Μαξ Φερστάπεν έχει το πλεονέκτημα, ο 27χρονος Ισπανός οδηγός της Scuderia Ferrari όχι μόνο απέφυγε το λάθος αλλά ήταν και ταχύτατος. 

Με χρόνο 1:40.983 στην τελευταία του προσπάθεια στο Q3 εξασφάλισε την pole, όντας κατά 72 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον οδηγό της Red Bull Racing και περσινό πρωταθλητή. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), στα +0.315 από την κορυφή.

Τι έγινε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σίλβερστον

Με τη βροχή να πέφτει από την αρχή των κατατακτήριων δοκιμών, όλες οι ομάδες χρησιμοποίησαν ενδιάμεση γόμα στην πρώτη περίοδο. Οι χρόνοι βελτιώνονταν με γρήγορο ρυθμό, όσο αυξανόταν η αυτοπεποίθηση των οδηγών. Ταχύτερος ήταν ο Φερστάπεν, ενώ οι πέντε που δεν πέρασαν στο Q2 ήταν οι Φέτελ και Στρολ της Aston Martin, οι Μάγκνουσεν και Σουμάχερ της Haas και ο Άλμπον της Williams. 

Στη δεύτερη περίοδο όλοι συνέχισαν με ελαστικά ενδιάμεσης γόμας, καθώς η βροχή συνέχισε να πέφτει και μάλιστα δυνατά. Οι χρόνοι δεν βελτιώνονταν σημαντικά, κάτι που δημιούργησε άγχος στις ομάδες όσο πλησίαζε το τέλος του Q2. Ως αποτέλεσμα, έμειναν εκτός της τελευταίας περιόδου οι δύο οδηγοί της AlphaTauri, Γκασλί και Τσουνόντα, o Ρικιάρντο της McLaren, o Μπότας της Alfa Romeo και ο Οκόν της Alpine. Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε και πάλι ο Φερστάπεν.

Το Q3 άρχισε με την ένταση της βροχής να έχει υποχωρήσει. Ο Φερστάπεν έκανε τετ-α-κε στην πρώτη του προσπάθεια, όμως στη συνέχεια σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Οι χρόνοι βελτιώνονταν αισθητά μέχρι να μηδενιστεί το χρονόμετρο και τελικά ήταν ο Σάινθ αυτός που πήρε την pole position. Δίπλα του στο grid του αυριανού αγώνα (εκκίνηση στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας) θα είναι ο Φερστάπεν, με τους Λεκλέρ και Πέρεζ να εκκινούν από τη δεύτερη σειρά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA