Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ένα σοκαριστικό ατύχημα ξεκίνησε το γκραν πρι της Formula 1, στην πίστα του Σίλβερστον στη Βρετανία «παγώνοντας» όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα. Συγκεκριμένα, ενώ τα μονοθέσια βρίσκονταν στην πρώτη στροφή της πίστας, αρκετά από αυτά συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα η Alfa Romeo του Γκουάνγιου Ζου να αναποδογυρίσει!

Οπως συνηθίζεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, οι διοργανωτές δεν έδειξαν σε επανάληψη σχετικά πλάνα, μέχρι να βεβαιωθεί ότι όλοι οι οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους. Ζημιές υπέστησαν αρκετά ακόμη μονοθέσια, συγκεκριμένα των Ράσελ (Mercedes), Τσουνόντα (AlphaTauri) και Οκόν (Alpine), με αποτέλεσμα οι κριτές να βγάλουν κόκκινες σημαίες και ο αγώνας να διακοπεί προσωρινά.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, ο Γκουάνγιου Ζου μεταφέρθηκε αμέσως στο ιατρικό κέντρο της πίστας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Όπως φαίνεται και από βίντεο που ανήρτησαν στα social media θεατές του αγώνα, το μονοθέσιο του Ζου σύρθηκε ανάποδα στην αμμοπαγίδα, με αποτέλεσμα να απογειωθεί στη συνέχεια και αφού πέρασε πάνω από τον τοίχο με ελαστικά να σταματήσει στο προστατευτικό συρματόπλεγμα!

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζου δεν έχει υποστεί κάποιο κάταγμα, όμως μετά το ιατρικό κέντρο της πίστας θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Κόβεντρι για τις απαραίτητες εξετάσεις. Το γεγονός επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας στην F1, με το Halo να προστατεύει το κεφάλι του οδηγού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA