Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα από τα πιο λαχταριστά γλυκά, με πλούσια σοκολατένια γεύση, δεν είναι άλλο από το σουφλέ σοκολάτας. Αν μέχρι τώρα δεν τολμούσατε να το φτιάξετε ήρθε η ώρα, με τη συγκεκριμένη συνταγή. Με μόλις πέντε υλικά και με μόλις επτά λεπτά ψήσιμο, το πιο ζουμερό κέικ που έχετε γευτεί ποτέ είναι έτοιμο. Μάλιστα για να μην έχετε απορίες για το λιώσιμο της σοκολάτας που αποτελεί το πιο ίσως σημαντικό βήμα στη συνταγή, σας δίνουμε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα το κάνετε εύκολα και απλά.

Υλικά

  • 170 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 170 γρ. βούτυρο φρέσκο σκληρό
  • 4 αυγά
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 240 βαθμούς
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα είτε σε μπεν μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων (οδηγίες λίγο πιο κάτω)
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μαλακά
  • Προσθέτουμε  τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά και τα χτυπάμε ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα
  • Μοιράζουμε το μίγμα σε 6-7 ατομικά φορμάκια, βουτυρωμένα και αλευρωμένα
  • Ψήνουμε για 7-8 λεπτά στο φούρνο
  • Μόλις τα βγάλουμε ta αναποδογυρίζουμε σε πιάτο

Πώς να λιώσουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων

  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια, ώστε να εξασφαλίσουμε και αντίστοιχα ομοιόμορφο λιώσιμο.
  • Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε σκεύος κατάλληλο για μικροκύματα και κατά προτίμηση σκεπασμένη με μεμβράνη.
  • Ζεσταίνουμε στη μέτρια ισχύ του φούρνου για 1 λεπτό περίπου. Βγάζουμε τη σοκολάτα από τον φούρνο και την ανακατεύουμε καλά.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου, ανακατεύοντας κάθε φορά.

Tip: Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύουμε κάθε φορά, ώστε να σταματήσουμε εγκαίρως τη διαδικασία προτού καεί η σοκολάτα.

Πώς να λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια, ώστε να εξασφαλίσουμε και αντίστοιχα ομοιόμορφο λιώσιμο και τα βάζουμε σε ένα μπολ ανθεκτικό στις θερμοκρασίες.

Βράζουμε νερό σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και τοποθετούμε από επάνω το μπολ με τη σοκολάτα. Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό.

Ανακατέυουμε συνέχεια μέχρι να γίνει λείο.

Έτσι, με τη βοήθεια του ατμού που παράγεται, εξασφαλίζουμε ήπια και ομοιόμορφη μεταφορά της θερμοκρασίας στο τρόφιμο και είμαστε σίγουροι πως δεν θα έχουμε ατυχήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA