Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τούρκος σεφ, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, έγινε παγκοσμίως γνωστός πριν από μερικά χρόνια, χάρη στον ιδιαίτερο τρόπο που έριχνε το αλάτι στα κρέατά του. Η συγκεκριμένη του κίνηση έκανε τα βίντεό του viral, ενώ του χάρισε και το παρατσούκλι «Salt Bae».

Διαβάστε ακόμη: Κερκυραϊκό πιτόγυρο: Το υλικό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα

Η αναγνωρισιμότητά του έκανε τον κόσμο να πληρώσει αδρά για να επισκεφτεί το εστιατόριό του στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να τον δει από κοντά να τεμαχίζει μια μπριζόλα και να της ρίχνει με φαντεζί τρόπο αλάτι. Η πορεία, λοιπόν, του τα επόμενα χρόνια ήταν ανοδική, με τον ίδιο να ανοίγει κι άλλα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών ένα στη Μύκονο, αλλά κι ένα στο Λονδίνο.

Η μπριζόλα που αξίζει το βάρος της σε χρυσό

https://www.instagram.com/p/Bz8hiDvob7x/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποια είναι η ατραξιόν και το ακριβότερο πιάτο στα εστιατόριά του; Μα φυσικά η μοσχαρίσια μπριζόλα των 24 καρατίων, η οποία πωλείται έναντι του ποσού των 734 ευρώ. Η συγκεκριμένη μπριζόλα είναι «ντυμένη» από ένα λεπτό φύλλο βρώσιμου χρυσού και όπως είναι λογικό, απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς πελάτες, οι οποίοι μπορούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

https://www.instagram.com/p/BsXv2IhgQcO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο 38χρονος Τούρκος σεφ, ο οποίος στο Instagram του διαθέτει περισσότερους από 38 εκατομμύρια followers στο Instagram, πρόσφατα σχολιάστηκε έντονα στο Twitter εξαιτίας των πολύ υψηλών τιμών του εστιατορίου του.

Πιο συγκεκριμένα, ένας πελάτης του στο Λονδίνο ανέβασε στα social media την απόδειξη από το Nusr-Et κι από ότι είδαμε στον ποσό, εκτός από την μπριζόλα των 734 ευρώ, υπήρχαν κι άλλα άκρως «τσιμπημένα» προϊόντα.

https://twitter.com/showbiznotices/status/1442771793312374786?ref_src=twsrc^tfw

Ένα Χρυσό Μπέργκερ στις 100 λίρες, αλλά και δύο κομμάτια μπακλαβά στις 44 λίρες. Κι αυτά «χρυσά» τα πλήρωσαν πάντως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA