Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πιτόγυρο είναι το εθνικό μας street food. Άραγε υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει «όχι» σε μια λαχταριστή πίτα, στο εσωτερικό της οποίας υπάρχει ζεστός γύρος (χοιρινός ή κοτόπουλο), τραγανές πατάτες, φρέσκια ντομάτα, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό;

Διαβάστε ακόμη: Σουβλάκι: Πόσο έφτασε να πωλείται το πιο αγαπητό junk food των Ελλήνων

Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, από την πιο μικρή, μέχρι την πιο μεγάλη, μπορεί κανείς να βρει νόστιμα τυλιχτά. Ωστόσο, η μεγάλη «μάχη» στις συζητήσεις των καλοφαγάδων είναι μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Πού θα βρούμε το πιο νόστιμο πιτόγυρο; Σύμφωνα πάντως με τα όσα ακούσαμε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, στο «παιχνίδι» θα πρέπει να μπει και η Κέρκυρα. Βλέπεις, στο νησί του Ιονίου φτιάχνουν ένα πιτόγυρο που διαφέρει από τα υπόλοιπα, καθώς έχει και κόκκινη σάλτσα, η οποία το απογειώνει.

Μάλιστα, ένα παραδοσιακό ψητοπωλείο στην Κέρκυρα έδειξε on camera στην εκπομπή του OPEN, πώς φτιάχνει το τυλιχτό του, με τη μπόλικη κόκκινη σάλτσα.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FOpenOraEllados%2Fvideos%2F319647633298104%2F&show_text=0&width=560

Θα το δοκίμαζες;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA