Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Καθαρά Δευτέρα έρχεται και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την Κυριακή του Πάσχα. Για ακριβώς 40 ημέρες, όσο διαρκεί δηλαδή η περίοδος της Σαρακοστής, κάποιοι επιλέγουν να νηστέψουν, μέχρι και το Σάββατο της Ανάστασης, όπου θα γευτούν την πεντανόστιμη μαγειρίτσα και θα τσουγκρίσουν τα κόκκινα αυγά. Ποιος είπε, όμως, ότι η περίοδος της νηστείας δεν έχει και τα γλυκά της; Σαφώς, το πιο διάσημο και γευστικό δεν είναι άλλο από τον παραδοσιακό σιμιγδαλένιο χαλβά, τον οποίο μάλιστα μπορούμε να τον φτιάξουμε όλοι μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμη: Ολες οι αργίες και τα τριήμερα του 2022

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουμε κατά γράμμα την περίφημη συνταγή του χαλβά 1,2,3,4.

  • 1 κούπα ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό

Για το σιρόπι:

  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα
  • 1 φλούδα από λεμόνι

Παίρνουμε δύο κατσαρόλες, μία μικρή και μια μεγάλη. Στη μεγάλη βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα λεμονιού. Στη μικρή βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα. Ταυτόχρονα, βράζουμε το σιρόπι και μόλις πάρει καλή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για μερικά λεπτά.

Έπειτα, βγάζουμε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το λεμόνι και το αφήνουμε να σιγοβράζει. Όταν έχουμε έτοιμο το σιμιγδάλι, έχει φτάσει η ώρα να ρίξουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο της μικρής κατσαρόλας στη μεγάλη. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να ξεκολλάει από την κουτάλα.

Το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και κλείνουμε το καπάκι. Το αφήνουμε για μερικά λεπτά να κρυώσει. Στο τελικό στάδιο, απλά το στρώνουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA