Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κλάδος της εστίασης δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από την οικονομική ύφεση, που παρατηρείται παγκοσμίως, λόγω της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας, αλλά και των αλυσιδωτών αντιδράσεων, που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Κάπως έτσι τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση στη χώρα μας για την τιμή της βενζίνης, αλλά και για το σουβλάκι έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

Ειδικά δε για το τελευταίο, που ως γνωστόν αποτελεί το αγαπημένο street food κάθε Έλληνα, η άνοδος της τιμής του κατά 20 ή ακόμα και 50 λεπτά του ευρώ έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία. Μετά από την αύξηση κατά 12% που είχε γίνει πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού, το σουβλάκι με πίτα κοστίζει πλέον από 2,60 έως 3 ευρώ στα περισσότερα σουβλατζίδικα της χώρας. Κάτι που σημαίνει ότι το πάλαι ποτέ φθηνό γεύμα για μία τετραμελή οικογένεια, θα κοστίζει πλέον κοντά στα 30 ευρώ, αν πάρουν μαζί αναψυκτικό και πατάτες.

Διαβάστε ακόμη: Σουβλάκι: Η τιμή στη Θεσσαλονίκη φτάνει τα 3,7 ευρώ - Στα 4,5 ευρώ την επόμενη βδομάδα

Με αφορμή αυτή την άνοδο της τιμής στο σουβλάκι, ξεκινήσαμε μια αναζήτηση σε δεκάδες online καταλόγους σουβλατζίδικων της Αθήνας, προκειμένου να εντοπίσουμε τα μέρη, που μπορούμε ακόμη να φάμε ένα τυλιχτό με λιγότερα από 2,50 ευρώ. Μια τιμή που κάποτε μας φαινόταν εξαιρετικά υψηλή και τη συναντούσαμε μόνο σε κάποια καλοκαιρινή μας εξόρμηση στα ελληνικά νησιά.

Οι περισσότεροι θα θυμούνται άλλωστε ότι πριν από περίπου μια δεκαετία βρίσκαμε το τυλιχτό σουβλάκι με λιγότερα από 2 ευρώ. Τώρα για να μπορέσει κάποιος να το βρει μέχρι τα 2,40 ευρώ, θα πρέπει να έχει κάνει έρευνα αγοράς ή ακόμα και να πάει σε άλλη περιοχή για να το αγοράσει. Όπως και να 'χει, εμείς φτιάξαμε μια λίστα με σουβλατζίδικα, που αντιστέκονται και που συνεχίζουν να κοστολογούν το τυλιχτό τους μέχρι και 2,40 ευρώ.

Τυλιχτό σουβλάκι στα 2,40 ευρώ

https://www.instagram.com/p/CahW7WQA4qe/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ξεκινάμε από τα ακριβότερα, προκειμένου να φτάσουμε στο φθηνότερο. Το τυλιχτό σουβλάκι στα 2,40 μπορεί να το βρει κανείς στον Λευτέρη τον Πολίτη στο κέντρο, ένα από τα πιο ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας, το οποίο σερβίρει σουβλάκια από το 1951. Σε αυτή την τιμή υπάρχει τυλιχτό σε πίτα με μπιφτέκι μοσχαρίσιο πολίτικο, ντομάτα και κρεμμύδι.

Στην ίδια τιμή βρίσκουμε και την πίτα του Θωμά στην Πλατεία Βάθη με γύρο χοιρινό, κοτόπουλο ή καλαμάκι και υλικά της επιλογής του καθενός. Στο Πεδίον του Άρεως υπάρχει και το Mr. Euro με τυλιχτό στα 2,40, ενώ τέλος τυλιχτό με γύρο ή καλαμάκι στα 2,40 ευρώ βρίσκουμε και στο Άριστον στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Τυλιχτό σουβλάκι με 2,30 ευρώ

https://www.instagram.com/p/CJi1TbgpzI8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η τιμή ξεκινάει να πέφτει. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε το τυλιχτό με γύρο από το ψητοπωλείο Ο γύρος της Μάνης στα Ταμπούρια του Πειραιά

Τυλιχτό σουβλάκι με 2,10 ευρώ 

Ο Μάκης στο Περιστέρι είχε γίνει διάσημος πριν μερικά χρόνια όταν είχε φτάσει να προσφέρει τυλιχτό σουβλάκι με πίτα στα 0,70 λεπτά. Σήμερα συνεχίζει να έχει ένα από τα φθηνότερα τυλιχτά της πρωτεύουσας, με την τιμή στον γύρο και το καλαμάκι να βρίσκεται στα 2,10 ευρώ.

Τυλιχτό σουβλάκι με 2 ευρώ

https://www.instagram.com/p/CZt1KveL3VH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κι όμως, υπάρχει ακόμη ένα σουβλατζίδικο που κρατάει την τιμή στο τυλιχτό του «στρογγυλή» στα δύο ευρώ. Αυτό είναι η Βόλβη στην είσοδο της κρεατακογοράς στη Βαρβάκειο. Η πίτα με σουβλάκι, ντομάτα και κρεμμύδι (αυστηρά χωρίς πατάτες) που «αντιστέκεται». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA