ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/03/2021 11:36

Οι έφιπποι της παρέλασης: Εντυπωσιακές εικόνες από το Ζάππειο

Εντυπωσιακές φωτογραφίες των εφίππων λίγο πριν ξεκινήσει η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

Οι έφιπποι της παρέλασης: Εντυπωσιακές εικόνες από το Ζάππειο
Οι έφιπποι της παρέλασης: Εντυπωσιακές εικόνες από το Ζάππειο
Ανάγνωση:

Η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από τις χώρες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα για την Ανεξαρτησία (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία).

Ο εορτασμός γίνεται μεγαλοπρέπεια, ενώ εντυπωσιακή ήταν η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση το πρωί της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Ο κορυφαίος συμβολισμός της επετείου των δύο αιώνων από την Επανάσταση του 1821 συνυπάρχει με την εικόνα της Ελλάδας του 2021. Είναι η γιορτή μιας σύγχρονης Δημοκρατίας, με παγκόσμιο κύρος και ισχυρές συμμαχίες, που είναι περήφανη για την ιστορία της.

Μάλιστα παρέλασαν και ορισμένοι ουλαμοί με παραδοσιακές ενδυμασίες από κάθε περιοχή της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, οι οποίοι κρατούσαν και κάποια ιστορικά κειμήλια με παραπομπές στον επαναστατικό αγώνα.

Στην παρέλαση προπορεύτηκε, ένας έφιππος εύζωνας μίας ομάδας έφιππων οι οποίοι θα φορούν παραδοσιακές φορεσιές από το ξεκίνημα της επανάστασης, δηλαδή τις φουστανέλες και θα φτάνουν μέχρι τις στολές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσης τους έφιππους πλαισίωσαν ομάδες ατόμων με παραδοσιακές στολές από τον Πόντο και τη Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Ακόμα θα υπάρχει ένα πεζοπόρο τμήμα το οποίο θα αναβιώσει τον «Ιερό Λόχο» του Αλέξανδρου Υψηλάντη και θα είναι ντυμένο με τις αντίστοιχες στολές.

Οι έφιπποι της παρέλασης

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες των εφίππων λίγο πριν την παρέλαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ