Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ριχάρδος: Οριστική απαλλαγή από τις κατηγορίες - Εκδόθηκε βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Με την έκδοση βουλεύματος κλείνει οριστικά η υπόθεση του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου και έτσι πέφτει η αυλαία σε αυτήν την πολύκροτη υπόθεση με την απίστευτη ανατροπή στο κατηγορητήριο.

Όπως κάνει γνωστό, σε ανακοίνωσή του, το δικηγορικό γραφείο του Πέτρου Πανταζή, εκδόθηκε σήμερα Τρίτη, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, «το υπ’ αριθμ. 1042/2021 βούλευμα, με το οποίο ο εντολέας μας, κ. Δημήτριος - Ριχάρδος Μυλωνάς, απαλλάχθηκε πλήρως και οριστικώς από όλες τις κατηγορίες για α) συγκρότηση εγκληματικής οργανώσεως, β) λαθρεμπορία και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Από τον δικηγόρο του Ριχάρδου Μυλωνά τονίζεται ακόμη ότι η κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου «έρχεται να επικυρώσει δύο εισαγγελικές προτάσεις, που ομοίως είχαν εισηγηθεί την απαλλαγή του κ. Ριχάρδου Μυλωνά από κάθε κατηγορία».

Σημειώνεται επίσης ότι «όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει, ο εντολέας μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε δήθεν "παράνομες εξαγωγές χρυσού", δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά με καθόλα νόμιμο τρόπο, έχοντας δεκάδες καταστήματα που πάντοτε λειτουργούσαν (και λειτουργούν) με γνώμονα την τήρηση του Νόμου».

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι «μία μικρή ομάδα προανακριτικών αστυνομικών υπαλλήλων, με την συνέργεια αμφιβόλου ποιότητας "εκτελωνιστών", κατασκεύασαν αυτήν την άθλια ιστορία, ανακαλύπτοντας "λαθρεμπορία" εκατομμυρίων ευρώ, που βρισκόταν μόνο στην φαντασία τους και παραπλανώντας την Δικαιοσύνη σε άσκηση μιας άδικης ποινικής διώξεως, η οποία οδήγησε σε ταλαιπωρία τόσο του εντολέα μας, όσο και άλλων αδίκως συγκατηγορηθέντων πολιτών, πολλοί εκ των οποίων οδηγήθηκαν ακόμη και στη φυλακή!

Ομοίως, οι ανωτέρω προανακριτικοί υπάλληλοι παραπλάνησαν, με τις παράνομες ενέργειές τους, ακόμη και ανώτατους Πολιτειακούς παράγοντες, που προέβησαν σε ατυχείς δηλώσεις παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων. Άραγε, θα ζητήσουν σήμερα μια "συγγνώμη" από τον κ. Μυλωνά, για όλα όσα, αβασίμως, τον κατηγόρησαν;».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ