Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, σχεδόν 11 χρόνια μετά τον θάνατο τον τριών εργαζομένων (σ.σ. ανάμεσα τους και μία έγκυος γυναίκα) παρέδωσαν στη Δικαιοσύνη οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που συνεχίζουν την έρευνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Να σημειώσουμε ότι η εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης Marfin ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο όταν κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δημιουργήθηκε ομάδα αστυνομικών που ανέλαβε κατ’ αποκλειστικότητα να μελετήσει ξανά κάθε διαθέσιμο στοιχείο. Από την επεξεργασία του ήδη υφιστάμενου ή νέου υλικού φέρεται να προέκυψε σειρά στοιχείων που –κατά πληροφορίες- αφορά δύο ή τρεις υπόπτους.

 

Η τραγωδία της 5ης Μαΐου 2010

Το ημερολόγιο δείχνει 5 Μαΐου 2010, η Ελλάδα μόλις έχει μπει στη δίνη των Μνημονίων και η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει μερικά 24ωρα πριν ανακοινώσει το τρίτο πακέτο μέτρων λιτότητας με την κοινωνία να βρίσκεται σε σοκ. Η 5η Μαΐου είναι ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, που όμως και πάλι κάποιοι κουκουλοφόροι θα βρουν πεδίο δράσης, σπάζοντας και καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους.

Μία από τις βόμβες μολότοφ πέφτει στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin, επί της οδού Σταδίου 23. Ακολουθεί και δεύτερη, με τους περίπου 25 εργαζόμενους που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο να τρέχουν έξω για να σωθούν. Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, ωστόσο, τρεις απ’ αυτούς δεν τα καταφέρνουν. Εγκλωβίζονται στο φλεγόμενο κτήριο, βγαίνουν στα μπαλκόνια μήπως και σωθούν αλλά δυστυχώς πεθαίνουν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. 

Νεκροί είναι οι Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών - έγκυος 4 μηνών), Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και της Παρασκευή Ζούλια (35 ετών). Μέχρι σήμερα, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ούτε τους δράστες, ούτε τον ηθικό αυτουργό της δολοφονικής επίθεσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA