Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ανακουφίσει ψυχολογικά τους πολίτες που έχουν κουραστεί από το συνεχές lockdown.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα, όχι σε περιοχές όμως που θα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός.

Ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να έχουμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης, γι’ αυτό και οι μετακινήσεις στα χωριά θα είναι μια σημαντική ανάσα για τους πολίτες.

Πρόταση να γίνονται μετακινήσεις σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου την περίοδο του Πάσχα έκανε χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ερωτηθείς αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Εξαδάκτυλος πρότεινε αυτές να γίνονται μόνο μεταξύ περιοχών που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας. «Έχω την αίσθηση ότι η μετακίνηση των ανθρώπων από την κυρία κατοικία τους στη δευτερεύουσα κατοικία τους, εφόσον βρίσκονται σε περιοχές του ίδιου επιδημιολογικού φορτίου θα διευκόλυνε ώστε να έχουμε λιγότερους συνωστισμούς τα Σαββατοκύριακα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά μόνο αυτοί και υπό αυτή την προϋπόθεση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA