ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/04/2021 17:57

Ο Φουρθιώτης προσέφυγε στο ΣτΕ για να πάρει πίσω τη φρουρά αστυνομικών

Ο παρουσιαστής ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Ο Φουρθιώτης προσέφυγε στο ΣτΕ για να πάρει πίσω τη φρουρά αστυνομικών
Ο Φουρθιώτης προσέφυγε στο ΣτΕ για να πάρει πίσω τη φρουρά αστυνομικών
Ανάγνωση:

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 31/3/2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του, ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μενιος Φουρθιώτης.

Στο αίτημα που υπέβαλε μέσω του δικηγόρου του, καθηγητή Πάνου Λαζαράτου, αναφέρει πως με προηγούμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. (13.1.2021) διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση όλων των χώρων εργασίας του.
Στις 18 Μαρτίου 2021 με νεώτερη πράξη τα μέτρα αυξήθηκαν.

Έτσι του διατέθηκαν συνολικά 4 αστυνομικοί, ένα αυτοκίνητο( συν της συνοδευτικής μοτοσικλέτας) ενώ αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν, κατά τον κ. Φουρθιώτη , λόγω του ότι είχε δεχθεί πληθώρα επιθέσεων.

Αν και η επανεξέτασή τους προβλεπόταν για τις 19 Ιουνίου 2021 βάση της απόφασης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αυτά άλλαξαν νωρίτερα κι έτσι δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, ενώ έπαυσε και η φρούρηση της κατοικίας του.

Όπως υποστηρίζει, η τωρινή απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοσή της. Πάσχει επίσης από έλλειψη αιτιολογίας, αφού δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες και αρχές βασίστηκε η έκδοσή της που να δικαιολογούν την δραστική μείωση της προστασίας του ενώ εκδόθηκε πριν συμπληρωθεί ο χρόνος ισχύος της προηγούμενης πράξης με την οποία αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ