Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες «βόμβες» για την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη έριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Εργασίας.

Μιλώντας στο Open, χωρίς να κατονομάσει τον τηλεοπτικό παρουσιαστή, ο Γιάννης Βρούτσης αποκάλυψε αρκετά περιστατικά που έγιναν τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας.

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μία, αλλά πολλές φορές είχε έρθει με απαράδεκτο τρόπο, με πιέσεις με απειλές στο υπουργείο, αλλά οι υπάλληλοι δεν ενέδωσαν. Οφείλω ένα τεράστιο"ευχαριστώ" στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου που δεν ενέδωσαν.

Είδαν τι πήγε να γίνει κι έφεραν το πρόβλημα στο γραφείο μου», είπε ο πρώην υπουργός.

Περιέγραψε ότι ο παρουσιαστής «ήρθε πολλές φορές με αυτή τη συμπεριφορά, αποβλήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, όπως έπρεπε να γίνει, από τους αστυνομικούς μου»  και «όταν έγινε μια φορά αυτό, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του ότι βιαιοπράγησαν εναντίον του οι αστυνομικοί του Γιάννη Βρούτση».

Δεν βγάζεις άκρη όταν κάποιος κρατάει μια κάμερα...», συμπλήρωσε.

Τα χρήματα που απέσπασε

Ερωτηθείς για το πόσα χρήματα κατάφερε να αποσπάσει ο γνωστός παρουσιαστής εκμεταλλευόμενος τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε: «Δεν θέλω να κάνω δικαστήριο και να παρουσιάζω οικονομικά στοιχεία από την τηλεόραση, αλλά νομίζω ότι πήρε ποσά τριών μηνών - το ύψος του ποσού είναι ζήτημα του εισαγγελέα τώρα- και "φρενάρισε" ο μήνας Οκτώβριος».

Σε νέα ερώτηση εάν το συνολικό ποσό ήταν κοντά στις 200.000 ευρώ, ο πρώην υπουργός είπε: «Τον μήνα Οκτώβριο, το ποσό για το οποίο αναφέρομαι ήταν 70.000 ή 80.000 ευρώ». Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να πάρει, είπε ότι αρμόδια είναι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

«Αυτά τα είχα πει και στη Βουλή»

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι η ιστορία διαδραματίζεται από τον μήνα Δεκέμβριο. «Ως υπουργός, για τα γεγονότα της περιόδου εκείνης, ο τρόπος που ενήργησα δείχνει πώς πρέπει να ενεργεί ένας υπουργός για να προστατεύσει το υπουργείο, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, το δημόσιο χρήμα, γιατί ο Γιάννης ο Βρούτσης δεν δέχτηκε μύγα στο σπαθί του.

»Έκανα το αυτονόητο, όταν διαπίστωσα μπροστά μου καταχρηστικές συμπεριφορές και προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος. Λειτούργησα όπως θα έκανε οποιοσδήποτε υπουργός στη θέση μου.

 Αυτά τα γεγονότα τα είχα πει και στη Βουλή και είχαν βγει στη δημοσιότητα, αλλά δεν είχαν πάρει τέτοια έκταση τα γεγονότα. Η απάντησή μου στην εφημερίδα Documento αφορούσε εκείνα τα γεγονότα», είπε χαρακτηριστικά».

Γιατί δεν κατονομάζει τον παρουσιαστή

Ερωτηθείς γιατί δεν κατονομάζει τον παρουσιαστή, απάντησε ότι «δεν το συνηθίζω, ούτε η θεσμική ιδιότητα μου το επιτρέπει». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που πρέπει, στέλνοντας την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα.Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του,

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA