Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαριστικά είναι τα όσα περιέγραψε στο Open μία πρώην αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής που είναι ανάμεσα στους 22 αθλήτριες και αθλητές που έστειλαν επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενοι σε συστηματική σωματική, λεκτική και ψυχολογική βία, ζητώντας

Τα περιστατικά που καταγγέλλονται ξεκινούν από το 1985 και καλύπτουν διαφορετικές χρονικές στιγμές με τους αθλητές να χαρακτηρίζουν ως διαχρονικό κοινό μυστικό τις προπονητικές μεθόδους που «έφταναν στο όριο του βασανισμού με σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και εξευτελισμούς, μέχρι και σεξουαλικές παρενοχλήσεις».

«Από τη στιγμή που μπαίναμε μέσα στο γυμναστήριο μέχρι τη στιγμή που βγαίναμε τρώγαμε ξύλο», ανέφερε αρχικά η πρώην αθλήτρια.

«Θυμάμαι να κατεβάζει μια αθλήτρια από την δοκό ισορροπίας, να παίρνει το κεφάλι της και να της το χτυπάει στον τοίχο. Τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαμε παχύνει, τρώγαμε ξύλο γιατί δεν εκτελούσαμε καλά την άσκηση, τρώγαμε ξύλο γιατί μπορεί να είχαν τα νεύρα τους με κάτι άλλο», προσέθεσε η πρώην αθλήτρια η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

«Μας ζύγιζαν κάθε μέρα, αν είχαμε πάρει 100-200 γραμμάρια, δεν μιλάμε για κιλό, μας έκαναν μπούλινγκ, "κοίτα τη χοντρή, την αγελάδα", όλα αυτά».

«Δεν τολμάγαμε να το πούμε και στους γονείς μας γιατί τότε και οι γονείς μας δεν αντιδρούσαν. Θεωρούσαν ότι αυτό έπρεπε να συμβεί για να πετύχουμε, Ήταν κοινό μυστικό, συνέβαινε παντού», κατέληξε η πρώην αθλήτρια.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην επιστολή οι προπονητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο στη διατροφή των αθλητών με αποτέλεσμα, κάποιοι από αυτούς να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια των ξενοδοχείων των αποστολών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA