Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Έκκληση βοήθειας για τον μικρό Ανδρέα - H περιπέτεια της υγείας του

Ο μικρός Αντρέας χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας

Ο μικρός Ανδρέας, που η ιστορία του έχει συγκινήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δώσει ήδη έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο για κακοήθη όγκο και εξαντλητικές χημειοθεραπείες. Πλέον, για να πραγματοποιηθεί μια ακόμη κρίσιμη θεραπεία, μπορούν να βοηθήσουν όσοι μπορούν.

Η προγραμματισμένη εισαγωγή του σε ιταλικό κέντρο για την θεραπεία του βρίσκεται σε αναμονή, καθώς η ακτινοβολία που απαιτείται δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η εισαγωγή του στο κέντρο έχει οριστεί για τις 16 Απριλίου, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, που συνεδριάζει κάθε Τρίτη. Όλοι ελπίζουν αυτή η έγκριση να γίνει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, την επόμενη Τρίτη.

Ο μικρός Ανδρέας προσήλθε σε κωματώδη κατάσταση το Νοέμβριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ).

Διασωληνώθηκε άμεσα και ακολούθως υποβλήθηκε σε MRI εγκεφάλου, που ανέδειξε μεγάλο όγκο στο επίπεδο της παρεγκεφαλίδας, και επαπειλούμενο -λόγω της πίεσης από τον όγκο- εγκολεασμό του προμήκη μυελού. Επίσης αναδείχθηκαν πολλαπλές μεταστατικές εστίες σε όλο το μήκος του νωτιαίου μυελού. Υποβλήθηκε σε ένα εργώδες χειρουργείο, όπου αφαιρέθηκε ο όγκος.

Ο όγκος και οι μεταστάσεις

Η ιστολογική γνωμάτευση επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για κακοήθη όγκο του κεντρικού νευρικού συστήματος, του τύπου του νευροβλαστώματος.

Ακολούθησαν έξι μήνες συστηματικής χημειοθεραπείας με πολλές και σημαντικές επιπλοκές στην Παιδο-Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα».

Μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών υποβλήθηκε σε νέα MRI, όπου φάνηκε σχεδόν πλήρης υποχώρηση των μεταστάσεων.

Image

Ο έκτοπος νεφρός

Ενώ από την αρχή ήταν γνωστό ότι θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε ακτινοβολία, και μετά από έξι μήνες νοσηλείας, έγινε αντιληπτό από τους θεράποντες ιατρούς ότι το παιδί έχει έκτοπο νεφρό που παρεμβάλλεται στο πεδίο της ακτινοβόλησης και υφίσταται σημαντικός κίνδυνος λειτουργικής έκπτωσης του νεφρού. Για το λόγο αυτό και επιτακτικά άμεσα (εντός 10 ημερών) οι θεράποντες συστήνουν ακτινοβολία με πρωτόνια (εξαιρετικά στοχευμένη ακτινοβολία), η οποία όμως δεν γίνεται στην Ελλάδα. Επικοινωνούν οι ίδιοι με Παιδο-ογκολογικό κέντρο στην Ιταλία και λαμβάνουν θετική απάντηση. Η προγραμματισμένη εισαγωγή του παιδιού στο Ιταλικό κέντρο έχει ορισθεί για τις 16 Απριλίου.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Ο χρόνος πιέζει και η μετάβαση αυτή πρέπει να πάρει το συντομότερο τη σχετική έγκριση από το Α.Υ.Σ., το οποίο συνεδριάζει κάθε Τρίτη.

Όλοι ελπίζουν αυτή η έγκριση να γίνει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, την επόμενη Τρίτη.

Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε εδώ

Image
Image

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.