Μενού
  • Α-
  • Α+

Σχηματίστηκε και τρίτη δικογραφία για τον Μένιο Φουρθιώτη. 

Η νέα προκαταρκτική έρευνα αφορά στο ότι ο Μένιος Φουρθιώτης, φέρεται να δήλωνε δημοσιογράφος, έχοντας πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) αλλά και πλαστό δελτίο διαπίστευσης ώστε να εισέρχεται ελεύθερα στα υπουργεία.

Η προκαταρκτική διατάχθηκε κατόπιν καταγγελίας του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις όπως πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου. 

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Νίκος Στεφανάτος στον οποίο θα διαβιβαστεί και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών όπου διευκρινίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της.

«Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και σημειώνεται ότι θα ζητηθεί «επίσημη γραπτή ενημέρωση από τα υπουργεία και δημόσιους φορείς για να εξακριβωθεί αν έχει αιτηθεί  διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών». 

Απόπειρα εξαπάτησης 

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με το ερώτημα της απόπειρας εξαπάτησης διαβιβάζει η Βουλή δια του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Μυλωνάκη, φάκελο για τον τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, στη σκιά των εκκρεμοτήτων του με τη Δικαιοσύνη για την κομπίνα που φέρεται να έστησε με το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία.  

Η υπόθεση που ζητείται να διερευνηθεί αφορά σε αίτηση διαπίστευσης του κ. Φουρθιώτη στη Βουλή, την οποία υπέβαλλε τον Φεβρουάριο, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας, συνοδεία βιογραφικού στο οποίο φέρεται να απαριθμούσε πλήθος «απίστευτων» δημοσιογραφικών προσόντων και εμφανίζοντας εαυτόν ως προϊστάμενο στον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν.

Παρότι το αίτημα δεν είχε γίνει δεκτό από τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου - και κατά πληροφορίες ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Τασούλας το κρατούσε σε εκκρεμότητα με σκοπό να μην το εγκρίνει ποτέ - ο εντοπισμός της πλαστογραφίας οδήγησε σε αναζήτηση του συνόλου των εγγράφων που είχε προσκομίσει ο τηλεπαρουσιαστής στη Βουλή για διαπίστευση κοινοβουλευτικού συντάκτη και πλέον διαβιβάζονται στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA