Μενού
  • Α-
  • Α+

Το βιντεοληπτικό υλικό δείχνει τους δράστες να πλησιάζουν το σπίτι του δημοσιογράφου. Τα δύο άτομα φαίνονται πάνω στο μαύρο σκούτερ να προσεγγίζουν το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ, πριν βάλουν σε εφαρμογή το δολοφονικό τους σχέδιο.

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας φορά κράνος ασημί χρώματος και πίσω διακρίνεται ο εκτελεστής του δημοσιογράφου, που φορά κουκούλα. Η περιγραφή των δύο ανδρών συμφωνεί με την εκδοχή που έδωσε δημοσιογράφους αυτόπτης μάρτυρας της στυγερής δολοφονίας.

Ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορονοϊό. Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Το σημείο βρίσκεται 500 μέτρα από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι δύο άνδρες φαίνεται πως δεν τον ακολουθούσαν μέχρι το σπίτι του και είναι πιθανό να υπάρχει και μια άλλη ομάδα, που έδρασε στη δολοφονία. Το σκούτερ ήρθε από άλλο σημείο και όχι από τη διαδρομή που συνήθως ακολουθούσε ο δημοσιογράφος για να επιστρέψει στο σπίτι του. Η Ασφάλεια αναζητεί υλικό από κάμερες ασφαλείας, ακόμα και τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA