Μενού
  • Α-
  • Α+

Έχουν περάσει περισσότερες από 72 ώρες (3 ημέρες) από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στην οδό Άννινου στον Άλιμο κι ακόμη οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα βασικό στοιχείο για να προχωρήσουν οι έρευνες: ο λόγος για το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές. Αυτό παρά το γεγονός ότι οι έρευνες γίνονται κυριολεκτικά πόρτα - πόρτα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από τα έμπειρα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών που συνεπικουρούνται κι από άλλες υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής. 

Πρόκειται σαφέστατα για ένα δείγμα του πόσο καλά οργανωμένη ήταν η δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού συντάκτη. Οι εκτιμήσεις των Αρχών είναι πως οι δολοφόνοι, φεύγοντας από το σημείο της ενέδρας, είτε έκρυψαν σε κάποιο γκαράζ ή υπόγειο το σκούτερ, άλλαξαν ρούχα κι έφυγαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις ενδεχομένως και με διαφορετικά μέσα, είτε το φόρτωσαν σε κάποιο βανάκι που οδηγούσε συνεργός τους κι διέφυγαν κάποια χιλιόμετρα μακριά. 

Σε κάθε περίπτωση η έρευνα δεν σταματάει μέχρι να εντοπιστεί το σκούτερ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας πίσω είχαν δηλωθεί στην Αττική περισσότερες από 10 κλοπές μοτοσικλετών μάρκας Beverly, σκούρου χρώματος. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση των ερευνών σχολίαζαν στο reader.gr πως «πρόκειται για μία πολύ δύσκολη υπόθεση, όπως και κάθε εκτέλεση που φέρει την "υπογραφή" του οργανωμένου εγκλήματος. 

Μην περιμένει κανείς ότι θα φτάσουμε στους δράστες σε λίγες ώρες. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και σύνθεση στοιχείων». Αυτό και μόνο δείχνει ότι υπάρχει πολύ και δύσκολος δρόμος για τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA