Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Johnson & Johnson είχε επιβεβαιώσει ότι σκόπευε να παραδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της, όπως προβλέπει και η σχετική σύμβαση, μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Χθες, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων της για την Covid-19 στην ΕΕ, αλλά και πως εξετάζει, σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Σε εξέλιξη οι παραδόσεις των εμβολίων

Στο μεταξύ οι άλλες παρασκευάστριες εταιρίες εμβολίων συνεχίζουν τις παραδόσεις: Από την εταιρία Pfizer  και σύμφωνα με το πλάνο παραδόσεων που έχει αποστείλει αναμένουμε για τον Μάιο 1.550.000 δόσεις και το μήνα Ιούνιο 1.700.000 δόσεις.

Από την εταιρεία AstraZeneca αναμένουμε περίπου 450.000 δόσεις για κάθε έναν από τους υπόλοιπους 3 μήνες, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ η Moderna έχει διαβεβαιώσει για αποστολή μέχρι στιγμής 100.000 δόσεων, παρόλο που αναμένουμε περισσότερες παραλαβές από την εταιρεία αυτή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA