Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Προς οριζόντιο εμβολιασμό όλων των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000 ατόμων 

Με το... βλέμμα στραμμένο στην τουριστική περίοδο, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την πανδημία του κορονοϊού εστιάζει στον εμβολιασμό κατοίκων νησιών με πιο μικρό πληθυσμό

Όπως όλα δείχνουν, το μέτρο θα ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η εφημερίδα Guardian αναφερόταν αναλυτικά στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τον πλήρη εμβολιασμό των κατοίκων τουλάχιστον 69 νησιών του Αιγαίου. 

Το συγκεκριμένο σχέδιο εκπονείται με την συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να παραδοθούν χιλιάδες δόσεις εμβολίου σε κάθε απομακρυσμένο νησί του Αρχιπελάγους τις επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα, φιλοξενούσε και δηλώσεις του o Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους: «Ακριβώς επειδή είναι τόσο δύσκολο να προμηθεύονται τα εμβόλια, αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους πληθυσμούς με μία κίνηση με σκοπό την εισροή τουριστών», είχε πει.

«Είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρεις εμβόλια σε ένα νησί», είχε αναφέρει στον Guardian. «Απαιτεί μια συγκεκριμένη διαδικασία που χρειάζεται την βοήθεια πολλών ανθρώπων. Ο καθένας έχει μια ειδική αποστολή από τη στιγμή που τα κουτιά με τα εμβόλια φεύγουν από τις αποθήκες μας». 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Εμβόλιο #Κορονοϊός #Covid-19