Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το άνοιγμα της εστίασης μπορεί να φέρει μια λύση.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «πρέπει δυστυχώς να είμαστε πιο στυγνοί» αναφέροντάς πως οι αποφάσεις για την κοινωνία πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς. Ακόμα σημείωσε ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα ήταν πολύ αυστηρά και το lockdown δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα «κορονοπάρτι» στις πλατείες με τους χιλιάδες νέους, ο καθηγητής σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ευχάριστες και πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο.

«Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA