Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο στόχαστρο της Ασφάλειας Χανίων έχει μπει ένας ιδιωτικός οίκος ευγηρίας μετά από καταγγελίες για θανάτους 68 ηλικιωμένων μέσα σ' ένα έτος από το ίδιο αίτιο και ελλιπή φροντίδα.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία οικογένειας τροφίμου που έφυγε από τη ζωή και σκοπός της είναι να δείξει αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά και η ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή. Ερευνάται αν έχουν τελεστεί και άλλα αδικήματα.

Το θέμα είχε αναδείξει πριν από περίπου 1,5 μήνα ο ιστότοπος parakritika.gr,  όταν είχε αναφέρει ότι πέραν της Εισαγγελικής εντολής για να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα από την Ασφάλεια Χανίων για τον εν λόγω οίκο ευγηρίας, είχε γίνει και επιτόπια έρευνα, παρουσία Εισαγγελέα και ιατροδικαστών, για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι οι ηλικιωμένοι, καθώς και το περιβάλλον φιλοξενίας τους στη δομή.

Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης οι Αρχές στα Χανιά, στο πλαίσιο έρευνας, προχώρησαν και στην εκταφή σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει στο συγκεκριμένο ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων.

Η εκταφή της ηλικιωμένης μάλιστα έγινε παρουσία αστυνομικών της Ασφάλειας και τεσσάρων ιατροδικαστών, αλλά και πραγματογνωμόνων από την οικογένεια και τη δομή, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ζητήθηκε φύλαξη όλη τη νύχτα του νεκροταφείου από άνδρες του Α.Τ. Κισσάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ και δεν βρέθηκαν κατάγματα στα οστά της γερόντισσας, η οποία απεβίωσε πριν από 11 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη και επί του παρόντος τουλάχιστον δεν έχει προκύψει κάτι.

Η έρευνα επικεντρώνεται στους θανάτους που έχουν σημειωθεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι ευκαταφρόνητος, καθώς συνολικά 68 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέσα σε ένα έτος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Αρχικά ευρύνονταν 24 περιπτώσεις  θανάτων από τα στοιχεία που παραδόθηκαν από το Ληξιαρχείο Χανίων, όμως πλέον αυτές έχουν φτάσει τις 68 (προφανώς και από άλλα ληξιαρχεία), σύμφωνα με νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια, η οποία είχε ζητήσει να παραδοθούν ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, καθώς και ιατρικές γνωματεύσεις

Επιπλέον σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που παρουσίασε το Parakritika.gr, η Ασφάλεια Χανίων ζητάει στις 23 Μαρτίου από τα ληξιαρχεία όλη της Κρήτης να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ……. το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr σχεδόν όλες καταγράφουν ως αιτία θανάτου την καρδιακή ανακοπή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA