Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τις 21.30 της Μεγάλης Δευτέρας ξεκίνησαν να φτάνουν στα κινητά των πολιτών που ανήκουν στη κατηγορία 30-39 και είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, τα ενημερωτικά SMS για τον εμβολιασμό τους ενάντια στον κορονοϊό με AstraZeneca.

Το μήνυμα που λαμβάνουν είναι το εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Σημειώνεται πως για τους πολίτες της ομάδας 30 - 39, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο, Μεγάλη Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, ενώ όλοι θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 θα γίνει στις 29 Απριλίου, και πάλι με το εμβόλιο της AstraZeneca, και 1η Μαΐου για 45-49 ετών.

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα ακολουθηθεί η κλασική διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός 24ων ωρών. Επίσης θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί. 2.025.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA