Μενού
  • Α-
  • Α+

O Γιάννης Λαγός συνελήφθη από άνδρες της Interpol, λίγη ώρα μετά την άρση της ασυλίας του. Ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής (και στην συνέχεια ευρωβουλευτής), είχε επιστρέψει ξανά στην φυλακή στις 21 Ιουλίου του 2015. 

Το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμά του, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου, είχε διατάξει και πάλι τον εγκλεισμό του,  τρεις μήνες αφότου αποφυλακίστηκε, λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είχε παραβιάσει, συμφωνά με τους δικαστές, τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, και μάλιστα τρεις φορές.

Συγκεκριμένα φέρεται να μην τήρησε κατ΄ επανάληψη τον περιοριστικό όρο του κατ΄οίκον περιορισμού,τον Μάιο και τον Ιούνιο εκείνου του έτους.

Οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί, ήταν: κατ΄οίκον περιορισμός στην οικία του υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασής του μόνο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο υπό αστυνομική συνοδεία και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η αποφυλάκισή του

Ο Λαγός αποφυλακίστηκε μαζί με το Μιχαλολιάκο το Μάρτιο του 2015 με την παρέλευση του ανώτατου συνταγματικού ορίου προσωρινής κράτησης των δεκαοκτώ μηνών, αλλά του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Τρεις μήνες αργότερα ο αρμόδιος εισαγγελέας διαπίστωσε «μη τήρηση κατ' επανάληψη ... του περιοριστικού όρου του κατ' οίκον περιορισμού» και πρότεινε την εκ νέου φυλάκισή του Λαγού στο δικαστικό συμβούλιο,που αποδέχτηκε την πρότασή του.

Μετά την αποφυλάκισή του στις 16 Σεπτεμβρίου του 2015, όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν εκτός φυλακής.

Στις 2 Ιουλίου εκλέγεται ευρωβουλευτής και μετακομίζει στις Βρυξέλλες. 

Στις 7 Οκτωβρίου 2020 κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στις 14 Οκτωβρίου 2020, αποφασίσθηκαν οι ποινές για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, και ο Γιάννης Λαγός, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη, 18 μήνες για διακεκριμένη οπλοκατοχή και 1.600 ευρώ χρηματική ποινή.

Σήμερα, στις 27 Απριλίου 2021, ο Γιάννης Λαγός συλλαμβάνεται στο Βέλγιο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA