Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του.

Ο παρουσιαστής είχε στραφεί κατά της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία έπαυσε η προσωπική φρούρησή του  (τέσσερις αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσικλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της υπ΄ αριθμ. 90/2021 απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ακόμη ότι μετά τον περιορισμό των μέτρων ασφαλείας, ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έχει εμφανίσει νέα περιστατικά από τα οποία να προκύπτει κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής του.

Τι υποστήριζε στο αίτημά του ο Μένιος Φουρθιώτης

Ο Μένιος Φουρθιώτης υποστήριζε ότι από την ελλιπή φύλαξη του μπορεί να προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη σωματική του ακεραιότητα ακόμη και κίνδυνος για τη ζωή του.

Προκειμένου να ενισχύσει το αίτημά του είχε αναφέρει ότι έχει κριθεί ευπαθής στόχος κι ως εκ τούτου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε 9 πράξεις με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυξανόταν ποσοτικά και ποιοτικά τα μέτρα προστασίας του, με σύμφωνη μάλιστα γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το Προεδρικό Διατάγμα141/2019.

Για τα επιπλέον μέτρα φύλαξής του ελήφθησαν υπόψη οι πληροφορίες περί απειλών σε βάρος του, αλλά και οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί κατά της ζωής του. Ισχυρίζεται δε ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του λόγω των παραπάνω απειλών, και συγκεκριμένα, ότι υπάρχει ιατρική γνωμάτευση που διαπιστώνει ψυχογενή ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή. Προς τούτο του συστήθηκε η παραμονή του σε κλινική, προκειμένου να γίνει ιατρικός έλεγχος.

Επιπλέον, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας που γινόταν αναφορά στο πρόσωπό του, υποστηρίζει πως έκανε εισαγωγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε οπισθοστερνικό άλγος και καρδιακή αρρυθμία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA