Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεκάδες Αθηναίοι έσπευσαν στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, προκειμένου να τους χορηγηθεί το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Οι ουρές που σχηματίστηκαν σήμερα (29/4) το πρωί από τους πολίτες που είχαν κλείσει ραντεβού ήταν μεγάλες, με τους πολίτες να καλούνται να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας, φορώντας πάντα μάσκα, πριν από την είσοδό τους στο κτίριο. Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» εξυπηρετεί πολύ κόσμο στην Αττική και ήταν φυσικό η προσέλευση του κόσμου για να εμβολιαστεί να είναι μεγάλη με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα συνωστισμού και παράπονα για τη μεγάλη αναμονή.

Πάνω από 44.000 στο γκρουπ 40-44 έχουν μπει στην πλατφόρμα

Από την 1η Απριλίου, στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά του κορονοϊού εντάχθηκαν δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική και ξεκίνησε μία νέα φάση στη διενέργεια των εμβολιασμών.

Περισσότεροι από 44.000 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών μπήκαν ήδη από χθες το βράδυ στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί. Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών έχουν εγγραφεί περίπου 120.000 πολίτες και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5.000. Σημειώνεται ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 αναμένεται να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές και τα νέα εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου, θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 Εμβολιαστικά Κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών κοντά στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά,

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

Ήδη από τη Μεγάλη Τρίτη άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού στο emvolio.gov.gr για τους εμβολιασμούς πολιτών 30-39 ετών. Ο εμβολιασμός τους ξεκίνησε άμεσα από την επόμενη ημέρα με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη άνοιξε η πλατφόρμα της ομάδας 40- 44 ετών. Αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό πως οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας θα εμβολιάζονται επίσης μόνο με AstraZeneca, τελικά θα μπορούν με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγουν τα ραντεβού για πολίτες ηλικίας 45 - 49 ετών. 

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, εντός του επόμενου μήνα, θα εμβολιάζονται όλοι οι πολίτες άνω των 30 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA