Μενού
  • Α-
  • Α+

Η «περίεργη» υπόθεση ήρθε στο φως από μια καταγγελία στους αστυνομικούς του τμήματος Λευκίμμης της Κέρκυρας, που ανέφερε ότι ένα σπίτι λειτουργούσε ως οίκος ευγηρίας χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Στην Ασφάλεια προσήχθησαν για να δώσουν εξηγήσεις ο 85χρονος ιδιοκτήτης και η 60χρονη κόρη του, οι οποίοι, μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι οι πέντε ηλικιωμένοι είναι μακρινοί συγγενείς τους και τους φιλοξενούν στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης άνδρες της ΕΛΑΣ έκαναν έφοδο στο παράνομο γηροκομείο στο χωριό Σπαρτερά, όπου διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι βρίσκονταν σε κακή κατάσταση, ενώ δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας του χώρου.

Οι 5 τρόφιμοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστούν και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έδειξαν καλή κλινική εικόνα και ήδη ειδοποιήθηκαν συγγενικά τους πρόσωπα για να τους παραλάβουν.

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λέσσης, Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας, στο ΣΚΑΙ, η υπόθεση έγινε γνωστή, όταν ένας ηλικιωμένος το «έσκασε» από το διαμέρισμα, που λειτουργούσε ως οίκος ευγηρίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA