Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι απολογίες του Μένιου Φουρθιώτη και των τριών συγκατηγορούμενων του, που προσήλθαν νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στην Ευελπίδων, με καλυμμένα τα πρόσωπα και χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η διάσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Μένιος Φουρθιώτης όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί του που φέρονται ως δράστες των επιθέσεων εναντίον του σπιτιού του παρουσιαστή και εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ειδικότερα, υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων καταδεικνύουν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, ενώ επέμειναν πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει για τη φύλαξή του αφότου αποσύρθηκε η αστυνομική συνοδεία που του είχε διατεθεί.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για δύο κακουργήματα και 7 πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων η σύσταση συμμορίας, η ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ'εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και η ηθική αυτουργίας σε έκρηξη.

«Μου είχε ζητήσει να βρω άτομα»

Ο Μένιος Φουρθιώτης αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, ενώ αντίθετα σε αυτόν φαίνεται να τα «ρίχνουν» οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Οι φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης στο σπίτι του - που εμπλέκονται και  στη συμπλοκή με αστυνομικούς, μία ημέρα νωρίτερα στη Νέα Ερυθραία - «καίνε» τον Μένιο Φουρθιώτη, καθώς ένας εξ αυτών φέρεται να δήλωσε πως «για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, μου είχε ζητήσει να του βρω άτομα. Εγώ τα βρήκα κι από κει και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA