ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/05/2021 17:06

Πολεμικό Ναυτικό: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο ελικόπτερο S-70

Παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το πρώτο από τα 11 ελικόπτερα του τύπου S – 70 που αναβαθμίζονται από τις ΗΠΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Παραδόθηκε το πρώτο αναβαθμισμένο ελικόπτερο S-70
(Φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
Ανάγνωση:

Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας AEROSERVICES S.A. στην Πάχη Μεγάρων, στην εκδήλωση απόδοσης στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) του πρώτου ελικόπτερου S-70 μετά την ολοκλήρωση εργασιών γενικής επιθεώρησης σκάφους.

Οι εν λόγω εργασίες εκτελέστηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας ΗΠΑ, που αφορά το πρόγραμμα FMS για την εν συνέχεια υποστήριξη (Follow On Support) των ελικοπτέρων S-70, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εκτέλεση γενικής επιθεώρησης σκάφους από πιστοποιημένο εγχώριο επισκευαστικό φορέα.

11 ελικόπτερα

Τα 11 ελικόπτερα S-70 εντάχθηκαν στο ΠΝ σταδιακά από το 1994 έως το 2005 και έχουν στο ενεργητικό τους συνολικά περί τις 45.000 ώρες πτήσης, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Το ανωτέρω πρόγραμμα ενισχύει σημαντικά την υποστήριξή τους και εξασφαλίζει την υψηλή διαθεσιμότητά τους με παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας σε εγχώριους επισκευαστικούς φορείς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο διευθύνων σύμβουλος της AEROSERVICES S.A. κ. Δημήτριος Δάφνης καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας Lockheed Martin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ